| mihaip1 a întrebat:

I sa va vad acum...

Trei barbati se duc la un hotel unde tariful este de 30 euroi camera pe noapte. Fiecare barbat plateste cate 10 euroi.
Receptionera realizeaza ca o camera costa doar 25 euroi, asa ca roga unul dintre angajati sa se duca sa le returneze 5 euroi celor 3 barbati.
Angajatul nestiind cum sa imparta cei 5 euro la 3 barbati, hotaraste sa dea inapoi fiecaruia cate un euro, iar el sa-si pastreze restul de 2 euroi.
Asa ca fiecare barbat primeste inapoi cate un euro, de aici rezultand ca fiecare a platit pentru camera 9 euro, in total (9 euro x 3 barbati) 27 euroi.
Adunand cu cei 2 euro ce i-au ramas angajatului, totalul este 29 euroi.
Unde este un euroi?

9 răspunsuri:
| AndutzaAndu a răspuns:

La mine în portofel, eram prin apropiere şi am luat acel euro(i)batting eyelashes.

| hd04wbw a răspuns:

Pai calculul e bine.Fiecare pune 10 euro x 3 = 30 de euro.
Camera costa 25 de euro.
30 - 25 = 5 EURO
5 - 2 ai angajatului = 3 euro
3 : 3 = 1 euro / la fiecare client
25 de euro camera + 3 euro cat imparte angajatul la fiecare + 2 ai lui = 30 de euro.
Sau ce nu e bine?
Normal ei dau mai putin de 9 euro pe camera daca socotim si bani care raman angajatului.

| hd04wbw a răspuns:

Stai ca m-am prins.Barbatii au facut calcul cu ce au primit ei inapoi. Ei nu stiu de fapt cat costa camera.Normal ca atunci ei zic ca au dat 9 euro pe camera. Ei nu stiu cat costa camera nici cat ramane la angajat.

| madagascar a răspuns:

Daca ei au platit cate 10 euro inseamna 30 euro, daca ulterior camera costa 25 de euro si catre cei trei barbati se returneaza 3 euro inseamna 28 euro si cu 2 euro ai angajatului inseamna 30, deci nimic nu se pierde

| Filly_6570 a răspuns:

Tati matematica si carnea de porc cad greu la stomac. Fii atent ca ai gresit. Daca le sunt restituiti 5 euro din cei 30 asta inseamna ca au platit impreuna 25 euro care impartiti la 3 rezulta 8,(3) la care se adauga 1 euro pentru fiecare, partea returnata efectiv insemnand 9, 3 de fiecare insumand aproximativ 28 euro iar daca mai adunam si spaga de 2 euro rezultatul final e 30. In final cineva e mai darnic cu 10 eurocenti asta pentru ca faza sa fie posibila in realitate.

| rain a răspuns:

Enuntul este gresit.

Fiecare barbat a platit 9, 6666666666666666666666666666667 euro.

identitate
| identitate a răspuns:

Numai din astea expirate ai?! Aia cu Stefan cel Mare e de pe vremea lui Mihai Viteazu', asta din 1900 toamna si, pe deasupra, a fost si pe TPU!tongue

identitate
| identitate a răspuns:

L-ai luat chiar de aici, de pe tpu.Si de oriunde l-ai luat, ai vazut si raspunsul.Nu mai face pe ceea ce nu esti...
Ed ancora una cosa:Ascolta pezzo di merda! Guarda che anch'eu posso dirti delle belle parole usando lingue straniere...Vai a cagare!

| Just Kiddin' a răspuns:

rolling on the floor
la receptionera laughing