Pita, picioici, porodici, curechi, cucuruz, malai, slana, pasula, otava, ratota, beng(bura ), didigan, colompire, legvar, chelevit, nacaz,
cioci= ciorapitepih= pres/ covor corcofeica= cos de nuiele harseu=harletz a pune de chilin= a pune deoparte, separat finchin=marar grumpene=cartofi colese=mamaliga Ticlazau - fier de calcat (Ardeal)
A ciopartzi – a taia rau sau urat (a daraburi- facut bucati)
A imblati – a treiera
Bagau – tutun tinut la masea
Buiac – rasfatat, dezmierdat, ametit
Box – crema de ghete
Boactar – paznic de noapte
Crampa – tuica de prune fiarta cu chimion si zahar ars
Cauaci – potcovar
Catranit - nervos
Chilav – accidentat, lovit
Cipca – dantela facuta cu acul
Ghezas – trenul mocanita
Druga – sucitoare, facalet
Flustuc – a manca fara sa te saturi
Galitze – gaini, pasari
Gârlici – intrarea in pivnita
Hamnish – lacom, smecher
Handralau – barbat destrabalat
Jilau – rindea
Laibar – vesta de lana
Lepedeu – cearsaf
Mahar – om care se tine maret
Mastihoaie – mama vitrega
Modru – posibil
Ocos – bun de gura, sfatos, istetz
Pasat – faina de porumb nou, macinata mare
Pontosh – punctual, fix
Pozme – vorbe fara rost
Puiuc – sertar
Rumenele – ruj, cosmetice
Sâmbrie - plata din slujit
Sfârnar - negustor
Spilar – istet
Stelaj – raft, mobilier de bucatarie unde se pun vasele
Târnatz – coridor deschis
Tzitroame – lamai
Trutz – o painisoara micacoapta in cuptor
Tzucar - zahar
Hey:*...pai stai sa vad ce stiu
cocean, stiulete, izmene-pantaloni, patul-hambar-Oltenia
cucuruz-porumb, pita-paine, paradaica-rosie, crumpi-cartofi, pasula-fasole-Banat
scoaca=branza
duna=plapuma
nila=gradina
clapaci=ciocan-Bihor
Uff sincer nu mai stiu . sper ca te-am ajutat:*
amyana00 întreabă:
anonim_4396 întreabă: