Tinand cont ca am invatat putina suedeza, salutul meu este "hej" (buna)pentru inceput si la sfarsit "hej da"(a se citeste o) (la revedere)
Bună.
Depinde de conjunctură, în general "bună" (dimineața, ziua, seara), mai rar când spun "salut".
Pa, pa.
''Salut'', ''noroc'', ''servus'', ''ce faci mosule'', ''saru`mainile''. Depinde de moment si bineinteles de persoana.
Sar`mana la oameni in varsta. Buna seara/ziua/dimineata la profi.Salut la prietenii.Si pe Stef:"Sa traiti, parinte"(a zis ca nu mai are timp de fete si imi bat joc constant de el
Depinde de persoana. La oameni in varsta, vecini, bunici si mamei spun : Sarut'mana.
La profesoare/profesori/domnul director: "Buna ziua/dimineata/seara!", profei de engleza "Good aftermoon/morning.", profei de franceza " Bonjour, madame profesor."
Colegiilor/prietenilor: "Buna!", "Hi!", "Hello!", "Salut".
Buna...asta ar fi formula de salut, dar eu o spun de parca "Trebuie sa spun de fiecare data cand va vad asta?"In schimb cred ca sunt singura de pe-aici care raspunde la telefon cu "Moshi Moshi"daaaa eu japoneza mea (foarte posesiva)
Ceau (cel mai des), noroc, salut, bun` dim`neata, bun` ziua, bun` sear`(mi-e lene sa deschid gura si sa pronunt corect. oricum, gestul conte` ). Fara sar` mana 8-).
De obicei mi-e lene sa deschid guradar dk e musai zic un ''ciao'' sau buongiorno cand ma int cu vreo baba bagatoare in seama
Chiar daca e dim. seara orice ar fi eu zic neata. la cei mai in vrasta zic buna ziuuuua iar la bunici sar'mana
1.Heei ce faceti (prietenilor)
2. Buna dimineata/ziua/seara (persanelor ce le cunosc din vedere)
3.Saru mana (mamei, unor prof...)
Intre prieteni:Hai noroc ba'! Cu fetele:Buuuna! urmat de un ranjet dragut...Cu bunicii:Sar'na bre!
Pai.deobicei seara zic :
Neataa lume`
Si dimineata zic: Na`Seara universe!
cateodata saru`mana[chiar si la unii copii].
ehh.astea`s la colegi.
'neata :dimineata la liceu
buna dimineata/ziua/seara la profi in general
sar'mana la vecini rude...
si buna la prieteni...
Zi din Prima fara sa te balbai!
Ce ma'Ta Faci?
Hi maRshh!
Ciaw Baw!
Baa! Esti nebun? [Cu coLegii...in general cu Baietii]
Cu Profi, rude, cunostiintse[Buna ziua...Sarut Mana...blah blah]
Sh cu Mamy Ciaw