"intrebarea'' asta am pus-o si eu acum vreo saptamana( este aproximativ la fel)
"'Cand ne-am oprit in fata unei intrari, domnul Bekku mi-a ordonat sa cobor. A coborat si el in urma mea si apoi, ca si cum ziua de chin nu ar fi fost de ajuns, s-a intamplat cel mai cumplit lucru.Cand Satsu a dat sa coboare si ea, domnul Bekku s-a intors si a impins-o la loc cu bratul sau lung.''
din cartea ''Memoriile unei gheise'' de Arthur Golden :X:X
"-Kenyon, il intreba Nancy, crezi ca Tracy o sa poata vorbi pana la Thanksgiving? Tracy, care nu implinise nici un an era nepotul ei, fiul Eveannei, sora de care se simtea indeosebi atrasa.-As fi grozav de incantata sa-l aud spunand "matusa Nancy" sau "unchiule Kenyon". Tie nu ti-ar place sa-l auzi spunandu-ti "unchiule"? Nu ti-ar place, la urma urmei, sa fii unchi? De ce dracu nu-mi raspunzi?"
Truman Capote - "Cu sange rece"
"Am citit despre asta.Multi oameni o vedeau ca pe cea de-a opta minune a lumii"
(Camera de chhlimbar-Steve Berry)
"Aceste doua scenarii arata ca aceeasi orientare poate transmite mesaje foarte diferite in situatii diferite deoarece sensul orientarii depinde si de gradul de intimitate dintre cele doua persoane, daca ele se cunoscusera in prealabil sau nu. Cand doua persoane nu se cunosc si exista un grad mare de incertitudine, probabilitatea ca orientarea fata in fata sa fie interpretata ca un preludiu al atacului este foarte mare. Dar daca se cunosc, este mai probabil ca aceeasi orientare sa fie interpretata ca un semn de respect." --> Cartea gesturilor de Peter Collett
"-Daca ar avea atatia unchi cat sa umple intregul Cheapside, exclama Bingley, asta tot nu le-ar face, nici cu o iota, mai putin fermecatoare"
Jane Austen-Mandrie si prejudecata...sa iti scriu si editura?
"-Am vrut doar sa-l ajut, imi raspunse Edward."
Twilight-Eclipse, Stephenie Meyer
"Am intrat in padure pe inserat. Toate frunzele cazusera si putrezisera ori se uscasera pe pamant, iar turnul era ca un deget negreu de demon aratand spre cer." - Blestemul Vraciului de Joseph Delaney.
Mergeam si mergeam si mergeam toata ziua, asa ca eram infometata si extenuata atunci cand soarele apunea. Cadeam peste farfurie dupa ce terminam cina in fiecare seara; o data chiar am adormit la masa si el a trebuit sa ma duca in brate pana in pat. Parte din vina era a lui Edward care facea prea multa muncare pentru mine, dar eram asa de infometata dupa ce inotam si urcam toata ziua incat mancam aproape tot. Apoi, plina si obosita, abia mai reuseam sa-mi tin ochii deschisi.
Breaking down-Stephenie Meyer
"Pentru Valdezi, Sfintele Scripturi nu erau numai o istorie a cailor lui Dumnezeu fata de oameni si o revelatie a raspunderilor si indatoririlor prezente, ci si o desavarsire a primej-"
restul paragrafului continua pe pagina 46 asa ca nu l-am terminat
Ellen G. -Strabatand veacurile
"-Ura! Rule, Britania! Doar noi mai suntem"
[500 de milioane ale Begumei.Sarpele de mare - Jules Verne]
"Salariul a fost platit astazi, doar o zecime din cat ne intelesesem - restul, potrivit contractului, va fi folosit pentru a-mi plati calatoria si sederea. Dupa calculele Vivianei, asa va ramane timp de un an - adica in perioada asta nu am unde fugi."
Unsprezece minute - Paulo Coelho
"S-a dus la parinte Danila, i-a spus ea cu umilinta, eu nu ma pricep cum ar trebui intocmata asemenea jalba, dar sfintia ta stii toate si tare te rog sa pui intr-insa, ca piper intr-o mancare, toate nacazurile care ma ustura.Sa spui asa, cum tot am asteptat degeaba, doar-doar or intelege slujbasii sa umble si sa caute..."
Mihail Sadoveanu - Baltagul
Julyly2089 întreabă: