Nu, pe vremea lui inca nu exista porumb pe taramurile romanesti, caci acesta a fost adus din America dupa ceva timp.
Primii europeni au vazut porumbul in sec XV, iar in secolul XVI se cultiva deja in Europa. Chiar daca in Romania se pare ca a ajuns abia in secolul XVII, nu este imposibil sa fi cules porumb prin alte parti.
Dar daca tot ai adus vorba, intrebarea "originala" era cu Stefan cel Mare si cu mamaliga.
Zazu, interesanta teorie. Adus din America, dar nu era plantat. Probabil era tinut la cooler, ca altfel nu stiu cum ar fi rezistat un secol (sau doua). Oricum eu vorbeam de tarile romane, nu de Europa. Si si atunci, ca si acum, intre tarile romane si Europa erau mari decalaje. Insist in a afirma ca porumbul a fost adus in timpul lui Serban Cantacuzino. De fapt, nu eu insist, ci istoriografia romaneasca. Vrei sa iti fac o lista?
Era sa uit. Stii care e prima tara europeana care a cultivat porumb? Chiar iubita ta Spanie, si asta inca de la sfarsitul secolului XV.
Hep-hap, nu, nu mergea la prasit si nici la cules porumb, chiar daca porumbul a fost adus in europa pe timpul lui Mihai Viteazu si nu mai tarziu.pentru ca europenilor le-a mai trebuit un secol sau doua pentru a-l planta.de ce ai inteles ca as fi spus ca da?! numai ca raspunsul fetei este incomplet sau jumatate gresit(nu exista pentru ca a fost adus din america dupa "ceva timp", fals.era adus din america dar inca nu existau plantatii)
Hep-hap. te-as ruga sa nu imi mai trimiti mesaje pe privat, daca ai ceva de comentat o faci aici.nu imi sta in obisnuinta sa relationez pe raspunsuri si intrebari pe privat impreuna cu utilizatorii site, ului.nu te mai cobori pana la mine, am un nivel intelectual scazut care nu ar trebui sa fie bagat in seama de tine.sunt aici destui tineri care pot invata multe lucruri sau, eventual, utilizatori cu acelasi nivel ca si tine.multumesc, numai bine!
DaciaRomania întreabă: