| baba a întrebat:

Poate că e o întrebare stupidă, eu o pun totuşi: de ce pute caca atât de urât?

Răspuns Câştigător
RaduCiocan
| RaduCiocan a răspuns:

Din acelasi motiv pentru care un cadavru in stare de descompunere pute, un fruct stricat pute. Si tot din acelasi motiv pentru care ceea ce este comestibil de obicei miroase bine si are gust bun.
Este fenomenul de adaptare la mediu. Prin selectie naturala atat noi cat si celelalte animale ne-am dezvoltat acest mecanism de a recunoaste lucrurile ce sunt comestibile de cele care ne provoaca rau.
Pentru cei credinciosi, se poate spune ca Dumnezeu asa a dat sa fie ca sa nu mancam caca pentru ca ne imbolnavimwinking

30 răspunsuri:
cami
| cami a răspuns:

laughing fiindca pizza pe care ai mancat-o tu aseara, nu ai eliminat-o pe de-a-ntregul din stomac. a trecut si ea, cum bine stii, prin anumite digerari...substantele minerale/ hranitoare au trecut in sange, iar cele nefolositoare intra in materiile fecale... iar mirosula acesta.thinking ...cred ca ar trebui sa ne dea de gandit... ce se mai gaseste frate si prin corpu`omului...straight face

| psiholoaga a răspuns:

Hm, pentru ca e plina de prostii care se dezintegreaza si putrezesc in intestine pana le elimini tu. Am citit undeva o teorie cum ca fecalele nu ar avea un miros urat daca ne-am hrani sanatos, pentru ca mancand alimente care sa treaca prin sistem mai repede si sa se dezintegreze aproape total, nu ar mai putrezi si nu ar mai puti.

eileen
| eileen a răspuns:

KK reprezinta tot ce este nefolositor organismului, poate ii miroase si lui urat si da afarahee hee

| andi a răspuns:

Ai 20 de raspunsuri! pana acum...deci intrebarea ta nu deloc stupida si vad k a prins(intrebarea) bine la publik. te mai asteptam cu asa intrebari! pentru asta e site-ul asta aici, altfel intram pe google!winking

| Wtf9000 a răspuns:

Tu iti mirosi propriul caca?

| anonim a răspuns:

Pentru ca pizza pe care ai mancat-o era ''second hand''.big grin

| anonim a răspuns:

Pentru scorpio 89
poate, insa crede-ma ca asemenea intrebari chiar nu isi au rostul.

| anonim a răspuns:

Nu ma consider o persoana ''serioasa'' in sesnsul pe care tu l-ai dat aici, insa stiu sa fac diferenta intre anumite lucruri, unele de o moralitate indoielnica.chiar nu vreau sa spun altfel.

| anonim a răspuns:

Pentru scorpio89
iti accept multumirile si astept sa-ti faci si ''mea culpa''.

mira
| mira a răspuns:

Probabil ca nu dai bacul la biologie, altfel gaseai singura raspunsul.Cum sa miroasa niste deseuri tratate timp de vreo doua zile cu diferiti acizi si enzime? Inrebarea ta este buna. Fara astfel de intrebari aparent naive medicina nu s-ar fi dezvoltat. Mira

Janina
| Janina a răspuns:

Asta e cea mai TARE intrebare...nu m-am gandit niciodata la asa ceva happy

| kh1ss a răspuns:

laughing

| mircea a răspuns:

Te-ai gandit ca in natura exista echilibru, totusi? sau poate nu te-ai spalat pe maini suficient de bine?

| DiMoDi a răspuns:

Pentru că nu ai eliminat doar resturile de pizza ci şi parte din toxinele acumulate din aer, apă, tigări, mâncare... şi gunoiul, pute! big grin

| coryyyyyyyyyyy a răspuns:

Ca sa intrebi tu laughing

| alexam a răspuns:

... in stadiul ei de proaspat scoasa din cuptor! asta era completarea, nu?

| baba explică:

@cami: să înţeleg că pizza pe care o mănânc eu cu atâta poftă = caca + încă ceva?
@GriM: sunt nevoită să-l miros până ajung la sticla de Oust (parfum de cameră).

| baba explică:

Să nu vă prind că vă certaţi din cauza întrebării tâmpite pe care am pus-o eu.
Mă gândeam că treaba stă altfel: de fapt caca nu miroase urât (nici nu există miros frumos şi miros urât pe lume), ci noi am fost programaţi să detestăm mirosul de caca doar ca să nu avem tentaţia de-a ne mânca propriile excremente. Întrebarea rămâne totuşi... ce anume dă mirosul oribil? Indiferent că mănânci două kg de portocale sau o friptură la grătar cu cartofi prăjiţi, fecalele au acelaşi miros: oribil.

| baba explică:

@mira: nu, nu dau bacul la bio. Sunt filoloagă şi n-am mai pupat biologie din clasa a 10-a. Deci am scuză.

| Mov10 a răspuns:

Da nu e adevarat nu toate miros urat unele miros chiar frumos altele nau miros laughing

| eeeeeeeeee a răspuns:

Pentru ca e...pe dos!

| eeeeeeeeee a răspuns:

Grim, nu cred ca atunci cand esti pe buda,"ocupat" cu vreo treaba, trebuie sa faci un efort sa simti mirosul.

| eeeeeeeeee a răspuns:

Draca emil, era o intrebare amuzanta, dar daca tu consideri ca intrebari de genul asta nu isi au rostul, de ce iti pierzi timpul raspunzand la ele? parerea mea este ca tu esti prea serios, si nu cred ca ai face rau daca ai mai lasa copilul din tine sa mai respire.si sa stii ca inteleg de ce mi-ai dat"stupid". ce sa-i faci?!

| eeeeeeeeee a răspuns:

Draga emil, multumim ca te-ai autoimpus arbitru!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

"Materiile fecale
Descriere termen medical:
Materii neabsorbabile de catre organism, formate din reziduuri ale digestiei si excretate la sfarsitul tranzitului digestiv. Fecalele sunt formate in proportie de 80% din apa si 20% din materii uscate: reziduuri alimentare (mai ales celulozice), celule intestinale descuamate si bacterii. Ele sunt emise intre doua pe zi si trei pe saptamana, ceea ce inseamna o medie de cinci ori pe saptamana. Un scaun normal cantareste intre 100 si 150 grame. Forma, culoarea si mirosul fecalelor nu au in general o mare semnificatie patologica. Analiza materiilor fecale (coprologie) presupune cautarea germenilor. Analiza chimica (fecalograma) permite sa fie decelate tulburari ale absorbtiei si ale digestiei ittestinale."
sursa: http://www.informatiamedicala.ro/......-4095.html

Hai ca m-ai amuzat :))

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Din cauza bacteriilor care proceseaza fenomenul de fermentatie, uneori are un miros specific si datorita anumitor afectiuni. ai sa observi ca si culoarea difera de la zi la zi chiar daca am mancat acelasi lucru.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

In intestin exista bacterii care produc, din descompunerea materiilor organice, hidrogenul sulfurat (cu miros de oua clocite).
Luc...

| ingeras_3707 a răspuns:

Ce intrebare. straight face
laughing

| AndreeaAndreeaIoana a răspuns:

Caca întotdeauna miroase urât de tot!