| syd2 a întrebat:

Poveste. Sper sa va placa, o sa incerc sa scriu o poveste faina. Va rog nu va fie lene sa cititi. Acesta e doar prologul asa ca nu am introdus multe personaje.NU ARE nicio legatura cu viata reala. ABSOLUT niciuna
-------------------------------------------
Poveste tragica - "Dintr-o vorba un IAD "

Dimineata devreme Dante se sculase si se duse in oras, el traia intr-o casa mica, intr-un sat. Apoi intrase la farmacie si rugase farmacistul sa-i aduca medicamentele psihotrope, el scoase prescriptia, si ii intinse farmacistei era Depress, ea o citi, si cu lacrimi in ochi ii intinse medicamentele lui Dante. El scoase banii lui botiti si vechi, si ii intinse lui Depress, ea se uitase la el si cu lacrimi ii daduse banii inapoi, Dante tacut iesise afara, s-a uitat la cerul innorat si a plecat spre casa, azi el avea zi libera, si a plecat spre casa. Cand a ajuns, fiica lui mai mare (Karima ) l-a intrebat
- Tata, ai cumparat medicamente
- Da, spuse cu lacrimi el.
Acele medicamente erau pentru fiica lui Kama care era bolnava de o boala incurabila si Dante trebuia sa-i cumpere medicamente cu efect psihotrop ca sa-i usureze durerile insuportabile, insa aceste medicamente erau scumpe si Dante a fost nevoit sa-si vanda casa, si toate lucrurile de pret ca sa o intretina pe Kama, el lucra din rasputeri, la o cariera de piatra si apoi se ducea sa ajute la construit case, banii astia ii ajungeau ca sa ii cumpere medicamente lui Kama, Karima la fel lucra si ea, era chelnerita, si lucra si la cusatorie jumatate din veniturile ei veneau pentru mancare fiindca toti banii lui Dante se ducea pe medicamente, cealalta jumatate o cheltuia pentru ca sa plateasca cursurile la universitatea unde invata. Karima avea 19 iar Kama 15. Dante la varsta s-a frageda avea tot parul incaruntit aproape ca avea parul alb. In fiecare zi Kama ii spunea lui Dante
- Tata lasa-ma sa mor, te rog.
- NU, te las nici daca va trebui sa-mi scot inima din piept.
- Cand o sa avem destui bani o sa te... facem sa nu mai suferi.
- Tata, te rog, stiu ca sunt o piedica pentru, voi, lasa-ma sa... spuse ea asta cu lacrimi in ochi.
- Am spus ca NU, si voi face orice, sa fii fericita, orice, ma intelegi, spuse el.
Si cama incepea a plange de fiecare data cand auzea asta, Karima statea langa ea. Mama lor, Daisuki, a decis, ca nu are nevoie de fiicele ei si ele vor fi doar o piedica de aceea a plecat de la familie. Si iata asa o viata duce familia lui Dante, si ei inca cred ca intr-o zi totul se va schimba. Deja de 3 ani ei traiau asa, si totul era foarte rau si nu predea bine, insa Dante, stia sa cante la pian si cateodata, se ducea in barul de langa farmacie sa cante dar piesa asta ( https://www.youtube.com/watch?v=0_OrA80NGBM ), odata un om auzindu-l l-a intrebat, daca nu ar vrea sa lucreze pentru el la un sa cante intr-o sala aristocratica, in fiecare vineri seara, i-a promis ca va primi cu mult mai mult decat primeste lucrand la cariera, Dante a acceptat...

VA URMA, va rog, lasati-va parerile in comentarii.

20 răspunsuri:
| RainmakerX a răspuns:

Sincer,cea mai buna de pana acum, pe bune... aproape mi-au dat lacrimile.

BTW Ce multe fete ai in casa smug

| syd2 explică (pentru RainmakerX):

2 Doar smug, esti atat de sinsibil mi s-a parut ca o sa te razi.

| RainmakerX a răspuns (pentru syd2):

Nu am vazut nimic de ras. Mi-a placut de data asta. Tot asa!

| KillMePlease a răspuns:

frumos, elegant... cât di cât
( https://m.youtube.com/watch?v=pQDkkPTG3-8 )

| KamaSutra a răspuns:

Mie mi-a placut happy
ignorand greselile gramaticale, povestea chiar e draguta, poate fiindca m-a emotionat tare crying

| syd2 explică (pentru KamaSutra):

Gata nu mai scriu, eu nu inteleg care greseli, chiar atat de agramat sunt, dar de fapt nimic nu ma indoiam in asta tongue

| KamaSutra a răspuns (pentru syd2):

Chiar vrei sa-ti arat greselile?
Nu vreau sa fiu rea sad

Arata-mi, ca ma enervez, is foarte agramat, dar de fapt, ce sa spun, la mine in tara nici nu prea folosesc romana...

Pai daca nu o folosesti atunci se explica big grin
''Dante la varsta s-a frageda''- se scrie ''sa'' fiindca e un adjectiv posesiv happy
''nu ar vrea sa lucreze pentru el la un sa cante intr-o sala aristocratica''- aici nu are sens
+ ca sunt cateva virgule in plus
Sa nu te superi pe mine sad

Suparare graiesti, ti-as da medalie, insa aceste greseli le-am facut din neatentie, fiindca scriu povestile repede, si pot sa nu observ cand fac greseli.
Sau poate chiar is agramat, si nu merit acel 9 la romana, dar de fapt ce-mi pasa principalul ca stiu rusa.

Nu conteaza happy
Doar ca nu-mi place sa-i aud pe restul cum te jignesc
Dupa mine, ai merita un 10 happy
Ma inveti si pe mine rusa?big grin

| LePotato a răspuns:

Next...

| LaughingKarima a răspuns:

Ca si scriitoare : nu ma i-au De erori gramaticale pentru ca eu scriu doar in engleza iar romana mea, din cate am spus si se si observa, e cam 'stricata', dar felul cum ai scris e putin 'ehh', ma intelegi? Cand ai spus De exemplu, Unde si ce lucrez, puteai sa spui varsta acolo, sau sa incerci ceva De genul 'fiicele lui De 19 si 15 ani blah blah blah', sa pui varsta dar subtil cum ar venii. Nu poti sa adaugi ceva Pur si simplu, De nicaieri, si nici sa nu faci fraza mai lunga sau sa adaugi un alt detaliu despre fete sau o mica actiune.
Acum ca si user normal : e destul De interesant plot-ul, deci, NEXT!

| Ohaithar a răspuns:

Nu. Îmi pare rău, lasă-te de scris.

| syd2 explică (pentru Ohaithar):

Ceea ce auzi e o opinie, nu adevărul. Ceea ce vezi e o perspectivă, nu realitatea.

| Ohaithar a răspuns (pentru syd2):

Știu. De asta am zis cewea ce am zis.

De la sublim la ridicol nu este decât un pas.

Din punct de vedere literar ai probleme gramaticale. erori de punctuație, erori cu diacticice, și probleme de sens. Firul narativ e mediocru, care ar doar context în T/A. Problemele prezentate sunt puerile, și ceea ce vrei să faci nu își va avea efectul dorit. TRY AGAIN!

Eh, si eu care credeam ca... insa cum a spu Maiorescu:"Critica sa fie si amara insa sa fie dreapta " eu cred ca tu m-ai criticat drept, deci accept voi incerca mai staruitor alta data.

Mă bucur că ți-am fost de ajutor. Îmi dau seama că multe chesti nu le știu fiindcă am ajuns recent aici, dar probabil ceea ce faci nu te va ajuta atât de mult pe cât crezi. Apropo citatul nu e exact, dar îți mulțumesc pentru compliment.