Alte proverbe: Apa trece pietrele raman;
Buturuga mica rastoarna carul mare;
Esetntele tari in sticlute mici se tin;
Mic de stat mare in sfat;
Daca nu vine muntele la Mahomed, merge Mahomed la munte;
E mai bine sa mergi cu un destept la paguba decat cu un prost la castig.
Eu in cateva clipe doar de acestea mi-am adus aminte. Sunt convinsa ca, sunt foarte multe proverbe care se folosesc in tara dar important cred ca, este ca aceste proverbe sa te antreneze la fapte bune si la concluzii care sa te mobilizeze sa fii creativ in viata si sa folosesti toate oportunitatile, pentru a te pune in valoare si a-ti folosi talentele cu care ai fost inzestrat de la natura. Ganduri clare si curate, care sa devina sclipriri ale mintii tale.
Se duce un ucenic la Buddha si ii spune entuziasmat:
-Maestre, am invatat sa merg pe apa!
-Si cat timp ti-a luat!
-10 ani!
- Si cand te gandesti ca puteai inchiria o barca.
Inseamna sa nu fii bun de nimic, daca izbutesti sa fii bun doar pentru tine.
Autor:Voltaire
Cand este vorba de bani, toti sunt de aceeasi religie.
Autor: Voltaire
Satira minte cu privire la oamenii ilustri, in timpul vietii lor, iar elogiul minte dupa moartea lor.
Autor: Voltaire (1694-1778)
Sunt aforisme, maxime dar nu proverbe.
1 Nu te pune cu prostul cand are mintea odihnita!
2 Cine-i harnic si munceste are ce manca; cine-i lenes si chiuleste are si ce bea.
3 Toti iti vor binele, asa ca nu ii lasa sa ti-l ia!
4
Cele trei "adevaruri" ale studentului sunt: 1. "Maine ma apuc de invatat!" 2. "Maine ma las de fumat!" 3. "Hai cu mine in camera ca nu-ti fac nimic!" La studente se schimba ultima: "Lasa-ma, ca sunt virgina!"!
5 E mai bine sa taci si sa dai impresia ca esti prost, decat sa vorbesti si sa inlaturi orice dubiu!
"Succesul reprezinta abilitatea de a trece de la un esec la altul fara sa iti pierzi entuziasmul". Nu prea are legatura dar in acest moment imi place foarte mult acest citat al lui Winston Churchil