| DejaVuDoc a întrebat:

Salut TPU, am un final de carte controversat, si as vrea sa va intreb pe voi in legatura cu acest final. Daca ar fi sa alegeti intre:
1. Final monstruos, cel mai probabil o "baie de sange", fapt ce nu l-ar putea intelege oricine dar reprezinta cea mai buna alegere pentru situatia data. Este un lucru greu de digerat si reprezinta un sacrificiu eroic neplacut dar necesar. Mai pe scurt, isi murdareste mainile dar este lucrul corect de facut. Iar in ciuda faptului ca este "macabru" este mai realizabil si mai aproape de adevar si realitate.

2. Final "frumos", bland as putea spune. In loc sa isi murdareasca mainile inchei cu un final de basm in care nimeni nu moare, si toata lumea ramane fericita, un final care nu reprezinta un lucru corect dar este un final epic (cel mai probabil imposibil de realizat reprezentand realitatea), dar toata lumea ramane fericita doar pentru ca printr-o minune toti raman teferi, doar ca acea minune nu s-ar intampla in realitate, fiind de fapt o fatada pentru adevar, ca toata lumea sa fie impacata si tuturor sa le placa.
Ce ati alege?

PS: Ofer funda celui care are argumente bune pentru alegerea sa. happy

Răspuns Câştigător
| Tyberiu2000 a răspuns:

Happy ending.Pentru că un copil nu are o percepție a realități atât de profundă. Ei nu pot înțelege adevăratul sens al cuvântului tragedie.Un sfârșit realist al fi conceput de ei ca un început care cere o continuare.Copiii doresc să ție că totul s-a terminat cu bine. Mintea lor simplistă al fi zdruncinată dacă al ști că personajul principal moare, și cred că reacția lor de supărare al fi clară, al plânge și ar țipa. Mintea lor nu poate percepe o problemă nerezolvată.Ei al putea înțelege că personajul principal este rănit numai dacă acesta se vindecă.N-ai ce le face, așa sunt ei.

18 răspunsuri:
| LoveSleep a răspuns:

Hai cu balta de sange, nimeni nu crede in basme.

| DejaVuDoc explică (pentru LoveSleep):

Dar ce facem daca povestea pe care o scriu este in sine un basm? laughing

| LoveSleep a răspuns:

Atunci o să ai cu un cititor mai puțin.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Scoate capul din cutie si gandeste altfel.
Eu prefer finalurile neutre.

| DejaVuDoc explică (pentru anonim_4396):

rolling on the floor))))))) Nu stiu de ce, dar m-a amuzat foarte tare prima propozitie, dar nu exista final neutru in cazul asta, ar fi o "iluzie" sa zic, dar doar pe jumatate, deci tot 2 ar fi tongue

| anonim_4396 a răspuns (pentru DejaVuDoc):

Viata nu-si are sfarsitul in baie de sange ori calarit ponei. Sunt mai multe variante care pot face o poveste credibila, printre care neutralitatea unica happy
Mi-ar face placere sa gust putin din miezul operei, daca nu te superi.

| DejaVuDoc explică (pentru anonim_4396):

Este un basm in sine, intamplarile sunt de ordinul SF-urilor iar bataliile nu sunt prea departe. Ideea centrala este axata pe personajul principal care pe tot parcursul povestii traieste psihologic momente care il pot distruge, personajul ajungand dupa aceste situatii sa inteleaga ca doar o singura situatie este corecta, doar una este aplicabila. In momentul acelei decizii, caracterul va deprinde intelepciune, pana atunci va fi doar un novice. Dar nu unul oarecare, ci unul care dovedeste pe parcurs inteligenta, insa si lipsa de experienta de viata. Este o poveste complexa, bine structurata, ma axez mai mult pe cum reuseste el insisi, eroul, sa treaca peste aceste drame psihologice. Gandind astfel ca cititorul o sa inteleaga mai bine situatia daca il fac sa intre in piele personajului principal.

| DejaVuDoc explică (pentru DejaVuDoc):

Pielea*

| doreal a răspuns:

Daca vrei sa traiesti in minciuna, alege finalul fericit, dar daca vrei realitatea alege finalul monstruos. Orice lucru frumos se termina.

| Vlach a răspuns:

2, pentru ca

de asta

| puppetmaster a răspuns:

Finalul fericit, adica daca acea minune e posibila si toti pot sa traiasca, atunci nu are rost sa mai existe acel final monstruos, unde cineva trebuie sa moara, sa zicem asa : daca tu ai avea 2 optiuni
1 sa traiesti
2 sa te sacrifici pentru alti
ce ai alege? daca ai posibilitatea sa traiesti, ce rost mai are o baie de sange?
P.S:asta e doar parerea mea

| DejaVuDoc explică (pentru puppetmaster):

Iti respect parerea, dar finalul monstruos este realitatea iar cel frumos este o "iluzie" sa zicem, acea iluzie o creez din nimic doar ca sa fie toata lumea fericita. De fapt, eu vreau doar conceptia ta, preferi corectitudinea incisiva sau o minciuna frumoasa? happy

| puppetmaster a răspuns (pentru DejaVuDoc):

Pai daca-i asa... logic, ca corectitudinea incisiva

| DejaVuDoc explică (pentru puppetmaster):

Multumesc de raspuns happy

| puppetmaster a răspuns (pentru DejaVuDoc):

Cu placere ):

| Tyberiu2000 a răspuns:

1.Balta de sânge, pentru a induce o imagine psihologică la nivelul minți umane, care să inducă apoi o senzație specială. Oameni se bucură la mici când se uită la filme de acțiune și horror, de ce n-a-l face-o și la o carte cu un asemenea final.Plus că nu-mi plac finalurile fericite

| DejaVuDoc explică (pentru Tyberiu2000):

Imi place cum gandesti, pot deduce direct din ce zici ca esti realist. Dar, o intrebare caci mi-ai captat atentia. Din punctul tau de vedere, ce crezi ca ar fi mai interesant pentru un copil intr-un basm:
1. Happy ending
sau
2. True ending
Si m-ar interesa sa imi zici si de ce, si daca aduci argumente la fel de interesanta iti dau funda happy

| Tyberiu2000 a răspuns (pentru DejaVuDoc):

Happy ending.Pentru că un copil nu are o percepție a realități atât de profundă. Ei nu pot înțelege adevăratul sens al cuvântului tragedie.Un sfârșit realist al fi conceput de ei ca un început care cere o continuare.Copiii doresc să ție că totul s-a terminat cu bine. Mintea lor simplistă al fi zdruncinată dacă al ști că personajul principal moare, și cred că reacția lor de supărare al fi clară, al plânge și ar țipa. Mintea lor nu poate percepe o problemă nerezolvată.Ei al putea înțelege că personajul principal este rănit numai dacă acesta se vindecă.N-ai ce le face, așa sunt ei.

| ItzKimuraTPU a răspuns:

Eu as alege 1 deoarece ar fi mai palpitan si ar fi foarte frumos pentru satanisti. Daca vrei poti sa bagi un fel de moment de asteptare.Sa te ascunzi pana sa moara cineva si altele.