Salut! Zilele astea trebuie sa pregatim frigiderul, Gizaz nu ar vrea sa ne gaseasca cu frigiderul gol!
Adevar graieste gura pacatosului. Mese imbelsugate, bucate alese, vinuri vechi, trebuie sa punem sa-l cinstim cum se cuvine. O data pe an se naste principala tinta a amuzamentului nostru de peste an, trebuie sarbatorita cu mare alai. Amin
Amin!
Pregatiti trebuie sa fim spiritual si nu material.Cei ce sunt pregatiti material chiar ca sunt dihori.
Dihori nu sunt cei care se pregatesc de nasterea lui Isus. Dihori sunt aia care isi bat joc. Sau nu..Mai bine zis Trolli cu miros de dihori
Si cum te pregatesti de solstițiu, tai porcul? Răcituri, friptura, faci? La voi de solstițiu se merge cu colinda?
"Astăzi a venit Solstițiul,
Ce frumos, ce frumos,
De mîine e noaptea mai mica,
Ce frumos, ce frumos,
Anul Noul plin cu de toate,
Ce frumos, ce frumos,
Si pe masa cu bucate,
Ce frumos, ce frumos"
La anul si La Multi Ani!
Marcă banul!
Si încă ceva, vezi ca mucenic înseamnă sfint care si-a dat viața pentru Hristos. Cei care au fost sfinți si au murit din cauze naturale ce cheamă cuvioși.
Despre mine nu poti spune ca sint, nici mucenic, nici cuvios, nici sfint! După cum vezi sint viu si bat cimpii pe TPU!
A deci mai am o "speranta" ca ma va scoate si pe mine?
Parca ii scosese pe toti. Zi-i ca nu esti ateu, si gata.
Nu e ca nu sunt ateu. Nu trebuie sa fiu credincios ca sa fiu indobitocit. Pur si simplu nu e de acord cand i-am spus ca biserica e o mizerie cu argumente solide. Mi-a spus ca-s tembel, a luat vorbe de la einstein dupa ce i-am povestit de relativitate, nu a inteles absolut nimic din ce i-am spus si mi-a dat ignore.
Spune-i ca in Biblie spune sa nu mamance porc. Dar traditia ei ii spune sa o faca. Unde e adevarul in traditie sau in Biblie? Spune-i ca bradul era un simbol, ceva inchinat unor zeitati pagane. E si ala Biblic?
Taierea porcului inainte de Craciun nu are a face cu Nasterea Domnului. Probabil tine de obiceiul oamenilor de a-si face provizii pentru iarna si de dorinta de a avea cu ocazia sarbatorilor mese imbelsugate. De remarcat faptul ca in general porcul se taie la sfirsitul postului.
In zilele noastre oamenii nu prea mai taie porci deoarece acest obicei este de pe vreme cind lumea nu mergea la hypermarket-uri sa se aprovizioneze cu mincare, deoarece acestea nu existau. Acum sint o multime de producatori care fac preparate de carne in stil traditional, asa ca nu prea mai are rost sa te canonesti cu un porc juma de an ca in final sa constati ca ai pierdut o groaza de vreme si munca cind puteai sa cumperi produse similare din comert.
Te referi cumva la nasterea Domnului Dracu? Acela numit si Lucifer, adica cel care este vestit de cei care umbla cu "Steaua" numita si Luceafar sau in latina Lucifer?
Raspuns. Nu nu sunt pregatit sa-l primesc pe Domnul Dracu in casa mea si nici pe colindatorii care-l vestesc
Acum 2000 de ani pe data de 17 iunie cel mai probabil un cercetator a descoperit ca a fost o asa zisa "stea" pe cer. Steaua de fapt reprezenta alinierea planetelor Venus si Jupiter. Nu are nici o legatura cu Luceafarul masii sau Lucifer.
De fapt are ca Luceafarul e Venus. Dar nu Biblia s-a gandit sa ii puna minunata denumire...Asa ca nu confunda..Asa pot sa spun ca luna se numeste "Isus". Dupa vii sa o asociezi cu Isus?
Da intr-adevar este vorba de Venus numit si Luceafarul, in latina Lucifer.
Eu nu confund nimic, Isus a fost toata viata sa un dulgher si nu o stea, asa ca de confundat confunda aceia care il asociaza pe Isus cu o stea, si eventual de catre cei care umbla cu steaua ca sa anunte nasterea lui Lucifer, adica a celui Christos (care NU este Isus) dar care este slavit cu numele de Lucifer chiar la Vatican dupa cum te poti convinge aici:
https://www.youtube.com/watch?v=0IgdzyMNfjw
Explica-le treaba asta celor de la Vatican in frunte cu Papa, ca ei sunt aceia care il denumesc pe Christos cu numele de Lucifer!
In rest daca vei citi mai atent Biblia (sau macar forumul meu) te vei convinge de faptul ca Christosul alias Lucifer este de fapt Diavolul, numit si Dumnezeul veacului acesta(adica veacul Noului Testament)
Salutare Mustele stromeri http://www.archive.org/......Online2009 de aici si citeste biblia care ti se potriveste.
De la ultimul craciun toti ne-am umflat ca porcii normal ca avem sunca pe noi.
Mihnea_4399 întreabă:
Julyly2089 întreabă: