anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Sint cel mai inversunat ateu. M-au botezat ca n-am avut de ales si m-am cununat tot de aia. Dar sint ateu numai cind nu sint sarbatori religioase pentru ca, nu stiu de ma credeti ori nu, imi plac la culme si le tin cu cea mai mare sfintenie mai ales Pastele si Craciunul. Voi?

8 răspunsuri:
| cristi202 a răspuns:

Esti cel mai inversunat ateu. Bun. As vrea sa vad asta. Adica sa vad ce argumente ai pentru inexistenta lui Dumnezeu. Mi-ar place sa discutam despre aceasta. Pentru ca ateismul e ilogic: ca sa stii ca Dumnezeu nu exista, ar trebui sa cauti peste tot, sa stii toate lucrurile, altfel, poate Il vei gasi acolo unde nu l-ai cautat, Il vei cunoaste acolo unde nu ai stiut, ori, nici un om nu poate sa spuna ca le stie pe toate, incit sa fie sigur ca nu exista Dumnezeu. Poti cel mult sa te indoiesti de asta, sa fi nesigur, dar nu poti spune pur si simplu ca Dumnezeu nu exista, pentru ca inca nu ai cunoscut intreaga realitate. Un sfint a zis cindva ca "sufletul omului se naste crestin". O dovada: un inversunat ateu tine cu sfintenie sarbatorile religioase. Ateismul tine de minte, de gindire, dar sufletul tot crestin ramine, pentru ca aceasta e natura lui, el nu are nevoie de argumente in ceea ce stie ca este un fapt real. Si nu uneori mintea ne duce in alta parte decit sufletul, gindim una, dar sufletul ne e in alta parte decit la ceea ce gindim? Cam asa e si la tine. Cu mintea negi ceea ce sufletul accepta, ceea ce sufletului tau ii place.
Eu tin sarbatorile, caci sunt crestin, si cu sufletul, dar si cu minteahappy.

| hândel a răspuns:

Păi cine-i hârciogul la tine-n bârlog?! Un hârciog veritabil nu trăiește sub papucul hârcioagei. Fii ferm, spune nu ispitei religioasă în agonie. Eu calc în locașe sfinte din pur motiv turistic, căci istoria vieții băștinașe religioase-mi stârnește curiozitatea, și particip la ritualurile paștelui, crăciunului, etc. așa cum particip la vizitarea exponantelor fosilizate ale dinozaurilor. Îmi place să sărbătoresc asemenea evenimente chiar dacă n-am niciun interes pentru. conotația religioasă (am prins ironia) la care-și au bazele, sau să trăiesc în era creștină, așa cum îmi place să admir fosilele dinozaurilor, deși n-am niciun interes să trăiesc în era lor, căci ambele au un numitor comun, ambele au fost violente, sălbatice.

| hominid dreak a răspuns:

Pai, de trei ori in viata merge omul la biserica.La botez, la cununie si la inmormantare dus cu forta de altii.

Abh
| Abh a răspuns:

Nici eu nu sunt adepta mersului la biserica duminica, asta nu inseamna ca nu cred deloc in Dumnezeu, nu inteleg insa multe dogme bisericesti.

| florin_7920 a răspuns:

Da viata asta, cred şi eu dar te interb care Paste care Craciun daca esti ateu.Bine ca teau botezat nai avut de ales, dar chiar esti ateu convins.

| ady2607 a răspuns:

Poate respecti sarbatorile astea fiindca te obliga harcioaga-adica sotia. happy Oricum, banuiesc ca intrebarea era adresata ateilor, iar cum eu nu-s ateu si deci logic tin aceste sarbatori, mai bine imi tin gura.happy

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Obiceiurile respectate sunt alt ceva decat religiosul dogmatic.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Allinna abtine-te ca sintem la trivia.La tine e inorat?