Zbenguici
| Zbenguici a întrebat:

Sunt sigură că le-aţi mai citit, dar care sunt cele 3 care vă şochează cel mai mult?
http://www.compendium.ro/bacalaureat/perle.php

Răspuns Câştigător
| madalicious a răspuns:

M-a socat faptul ca au scris "perlele" astea :

Eminescu este trist pentru ca nu a reusit sa faca nimic in viata lui.

Contemporanii lui Eminescu l-au urmarit ca sa-i ghiceasca filozofia si ca sa-i caute nod în papura.

Si bietul Eminescu, scîrbit de bisnita societatii sale si ca Veronica Micle îi facea fite, intra într-o etapa noua pe care mi-e rusine s-o spun.

Mie mi se par toate niste enunturi socante, pentru ca nu reusesc sa-mi dau seama, cum anumiti oameni, isi pot bate joc in acel hal, de un scriitor foarte cunoscut, care este pe deasupra si mort. Memoria lui ar trebui sa fie respectata, dar, nu cred ca mai exista multi romani care sa aprecieze, poieziile sale.

16 răspunsuri:
| cretzufinish a răspuns:

Cred ca urmatoarele reflecta cel mai bine "inteligenta" viitorilor studenti: laughing
In cunoscuta balada "Miorita", sunt descrise cateva intamplari in care sunt implicate doi criminali, o oaie turnatoare, si un cioban ce socheaza prin prostia lui. (la fel de mult m-a socat si pe mine )
Este bine sa mai si citesti, decat sa tai frunza la caini degeaba.
Creierul este un organ oarecum indispensabil capului.

| elena a răspuns:

Toate socheaza... cand te gandesti ca sunt persoane mature, care maine, poimaine vor pe scaun la guvern sau in parlament si ne vor conduce ca fiind destepte si competente.
"Lebada moare de cate ori canta."
"Poetul isi asteapta iubita ca impreuna sa cutremure barca."
"Descoperirea Americii s-a produs intr-un moment de neatentie a pazei de coasta".

| Hombre a răspuns:

1-Rascoala de la Bobalna a inceput pe un deal si s-a terminat la 1438
2-In caz de accident nu trebuie sa fugi de la locul faptei fiindca victima daca nu este lovita fatal poate retine nr. masini.
3-Ion Creanga s-a nascut intre anii 1887-1889.

| Ea12345 a răspuns:

Danila Prepeleac era tovaras de copilarie cu Ion Creanga si cu el pleca iarna la sanius. laughing
Agripina nu avea decît doi copii, pentru ca al treilea, Paunas, nu mai conteaza, pentru ca tot îl manînca vulturii. rolling on the floor
Este bine sa mai si citesti, decat sa tai frunza la caini degeaba.
hee hee

| madia a răspuns:

,, Ion Creanga s-a nascut între anii 1887-1889.,,
Iti dai seama cat a suferit saraca mama? cel mai lung travaliu din istorie laughing

| CrucifiedCountess a răspuns:

*Eminescu descrie faptele care se petrec la plural care demonstreaza ca tot timpul sunt mai multi.

*Miron Costin nu foloseste cuvinte de tip gramatical pentru gramatica limbii romane.

*Este vorba de peripetiile lui Robinson Crusoe dupa ce pleaca din Troia.

Ar mai fi. dar ai zis doar 3 sad

| AndreeaSiAndra a răspuns:

1.Ion Creanga s-a nascut între anii 1887-1889.
2.Capitala SUA este Casa Alba.
3.La Humulesti Ozana curgea limpede fara prea mari framîntari sociale si politice.

| G a răspuns:

Si bietul Eminescu, scîrbit de bisnita societatii sale si ca Veronica Micle îi facea fite, intra într-o etapa noua pe care mi-e rusine s-o spun.
Nichita Stanescu a stiut el de ce a pus virgulele si punctele acelea în poezie si nu ma bag eu în ce a facut el.
Creanga a scris povesti ca: "Cocosul babei", "Gaina lenesa", "Punguta cu bani marunti", "Lupul si capra".
rolling on the floor)
eu daca eram profesor dadeam puncte in plus pentru ca mi-au inveselit ziua. laughing

| geoolina a răspuns:

Ion Creanga s-a nascut între anii 1887-1889
Capitala SUA este Casa Alba.
Soldatul Ionescu avea o misiune importanta: belea ochii la avioatoate sunt foarte tari dar atea ma-u impresionat pe mine

Răspuns utilizator avertizat
| Spufff :x a răspuns:

Versul "de la strabunii mei pîna la tine" explica distanta în km, care exista între poet si rudele sale ce traiau undeva la tara.
Personajele principale din povestirea "O ora din august" sînt: ofiterul Rosu si avioanele nemtesti.
Creanga a scris povesti ca: "Cocosul babei", "Gaina lenesa", "Punguta cu bani marunti", "Lupul si capra".
Ceahlaul este situat sus pe munte.
Si cînd Petre Petre o vazu pe Nadina dezbracata îl gîdila în talpi
n caz de accident nu trebuie sa fugi de la locul faptei fiindca victima, daca nu e lovita fatal, poate retine numarul masinii.
jur ca am ras de am cazut de pe scaun rolling on the floor). Elevii Romanieii love struck

| anonimmmmm a răspuns:

Citind, se mai dezvolta si omul la creier si acumuleaza materie prima|||Este bine sa mai si citesti, decat sa tai frunza la caini degeaba.|||Antarctica este un continent alb din cauza zapezilor care nu se mai topesc odata.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

În cunoscuta baladă "Mioriţa", sunt descrise câteva întâmplări în care sunt împlicate doi criminali, o oaie turnătoare şi un cioban ce şochează prin prostia lui.[Aha, ai aflat şi numele lor? Îi băgăm la puşcărie!]

Moş Dănila stă pe vine să prindă vulturii de pene.[De la KFC? Şi turcii au avut aceleaşi probleme...]

Nichita Stănescu a ştiut el de ce a pus virgulele şi punctele acelea în poezie şi nu mă bag eu în ce a facut el.[Normal, nici mie nu mi-ar place să se bage cineva în ce am făcut eu.]

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Poetul isi asteapta iubita ca impreuna sa cutremure o barca. love struck day dreaming
_Animalele salbatice traiesc in padurea zoologica.(corect! restul' de animale sunt blande, oare cum au reusit cei de acolo sa le salbaticeasca?)
-Stefan cel Mare a avut o sotie cuminte care sta in palat si il astepta sa vina de la lupte ca sa puna masa.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Eu aflu ultima sad. Interesanta postarea, multumim!
Doar 3? Cand este vorba despre prostie, nu exista limite.

| r0by2oo9 a răspuns:

Descoperirea Americii s-a produs într-un moment de neatentie a pazei de coasta.

Ion Creanga s-a nascut între anii 1887-1889.

El mergea pe bicicleta cu picioarele goale, bagate în portbagaj.

lol sunt mortale toate rolling on the floor))

Întrebări similare