Http://ro.wikipedia.org/wiki/Ozon
Please read it.
Am înțeles. Deci ai presupus tu greșit că nu știu cum e compusă atmosfera. E aiurea când vine un puțoi ca să-ți dea lecții nesolicitate(și nici pe alea nu știe să ți le dea) și tu realizezi că el abia învăța alfabetul când erai și tu tot în clasa a IX-a la mate-info. Chiar tu ai spus adineauri că n-ai fi în stare să-mi dai explicații. Dar poți măcar să explici cum a obținut ăla ozon (din poza ce se vrea a fi amuzantă:a pus oxigen peste oxigen) neîncălcând legile chimiei? Că doar nu explică științific cum a făcut-o. Hai că aștept răspuns de fundă! Sunt curios cum îmi scoți tu ozon din 2 molecule de oxigen.
4 atomi, nu molecule. Iar molecula de oxigen respirabil e diatomică. Aşadar din O2+O2 rezultă O3 în lumea "ciocolatiului" din poză. Tocmai de-aia şi eu am răspuns pe măsura textului din poză. De unde să ştiu eu ce reacţii chimice aduc la formarea ozonului prin utilizarea oxigenului cu el însuşi? Ăla a zis că a pus oxigen peste oxigen. Ce pot interpreta din asta? Orice... aşa am pus şi eu la nimereală O4 - tetraoxigen(oxozon) adunând direct atomii de oxigen din 2 molecule de oxigen, iar după aritmetica mea dă cam 4 atomi. De ce nu? După logica din poză e posibil.
epurel întreabă:
DaciaRomania întreabă: