| decesuntaici a întrebat:

Ultima oră de chimie in a nutshell:
http://cdn.memegenerator.net/instances/400x/29517517.jpg

13 răspunsuri:
| Musique a răspuns:

Și la prima?

| Polaris a răspuns:

Nu era ozonul din trei atomi de oxigen?

| Userses a răspuns (pentru Polaris):

Shh...nu-i strica postarea! laughing Ce daca are si 4? rolling on the floor

| Aneurysm a răspuns (pentru Userses):

Http://ro.wikipedia.org/wiki/Ozon
Please read it.

| Userses a răspuns (pentru Aneurysm):

Ce sa citesc de acolo?

Eşti atât de prost încât nu ştii să citeşti?

Observ că ai o problemă. Ca să citesc ce? Cum e să te afișezi la o întrebare și să trimiți cuiva un link nesolicitat pe Wikipedia(asta ca să-mi dau seama că nu ești tu singur în stare să dai explicații) ca să te afli în treabă?

Nu ţi-am explicat fiindcă nu prezint calităţi de pedagog. Altfel îţi puteam explica cum este alcătuită atmosfera. Răspunsul tău nu are niciun sens. Nici măcar amuzant nu e. Dar priveşte partea cea bună, ai revoluţionat legile chimiei. Felicitări!

Am înțeles. Deci ai presupus tu greșit că nu știu cum e compusă atmosfera. E aiurea când vine un puțoi ca să-ți dea lecții nesolicitate(și nici pe alea nu știe să ți le dea) și tu realizezi că el abia învăța alfabetul când erai și tu tot în clasa a IX-a la mate-info. Chiar tu ai spus adineauri că n-ai fi în stare să-mi dai explicații. Dar poți măcar să explici cum a obținut ăla ozon (din poza ce se vrea a fi amuzantă:a pus oxigen peste oxigen) neîncălcând legile chimiei? Că doar nu explică științific cum a făcut-o. Hai că aștept răspuns de fundă! laughing Sunt curios cum îmi scoți tu ozon din 2 molecule de oxigen.

Dude, n-ai cum să scoţi ozon din 2 molecule de oxigen. Eu am sărit pe tine după ce ai spus "şi ce dacă are 4 molecule?". And how the f.u.ck you know?

4 atomi, nu molecule. Iar molecula de oxigen respirabil e diatomică. Aşadar din O2+O2 rezultă O3 în lumea "ciocolatiului" din poză. Tocmai de-aia şi eu am răspuns pe măsura textului din poză. De unde să ştiu eu ce reacţii chimice aduc la formarea ozonului prin utilizarea oxigenului cu el însuşi? Ăla a zis că a pus oxigen peste oxigen. Ce pot interpreta din asta? Orice... aşa am pus şi eu la nimereală O4 - tetraoxigen(oxozon) adunând direct atomii de oxigen din 2 molecule de oxigen, iar după aritmetica mea dă cam 4 atomi. De ce nu? După logica din poză e posibil.

...Yeah, îţi dau dreptate aici.

Întrebări similare