Poți judeca și altfel.
Toți cretanii mint, cu excepția lui, pentru că a avut grijă să se excludă ("eu spun adevărul"). Oarecum, el spune adevărul cand afirmă că, cretanii mint.
E un paradox ciudat.
Si el este cretan, asta ar insemna ca daca ar fi cum presupune el ca toti cretanii mint, s-a inclus si pe el automat si n-are cum sa spuna adevarul.
Deci el minte.
Pai daca el minte asta inseamna ca de fapt cretanii nu sunt mincinosi. e un paradox
Bun raspuns!
Da, este un paradox.
Asta este o minciuna " toti cretanii sunt mincinosi "
Tipu'i un cretin cretan paradoxal...
Prin raspunsul tau dai dovada de incultura
Deci tu pui o intrebare la Trivia/Amuzante si te astepti la cultura?
Deci recunosti ca nivelul tau de cultura e mai scazut?
Nu mi-am calculat "nivelul de cultura".
Dar daca te face fericit...Ok, il am scazut.
N-am intentionat sa te jignesc. imi cer scuze daca am facut-o.
Nu ai de ce sa iti ceri scuze.
Zice afevarul pentru ca vorbeste despre cretani..doar in aceasta afirmatie zice adevarul
Dacă spune adevărul intră și el la mincinoși, făcând parte din poporul cretan. N-are nici o logică, doar dacă ar fi puțin dus cu pluta.
Dacă minte: Spunând că cretanii sunt mincinoși:, rezultă că cretanii nu mint, contrazicându-se singur, iar nici o logică.
Totuși putem să-l credem că spune adevărul, lăsându-l în plata lu' Dumnezău.
Dacă fiecare cretan ar spune că doar el spune adevărul, ar reieși că ori sunt cu toții mincinoși, ori toți sunt ușă de biserică și spun doar adevărul.
Al dreacu' cretanii ăștia.
M-am zăpăcit cu totul.
Depinde: Daca cretanul spune adevarul in afirmatia sa atunci inseamna ca el minte, deoarece afirmatia sa ar fi valida si ea spune ca toti cretanii incluzandul si pe cretan sunt mincinosi.
Daca cretanul se inseala atunci rezulta ca toti cretanii nu sunt mincinosi sau ca o parte din cretanii nu sunt mincinosi, deci mai simplu ca toti cretanii sunt sinceri sau ca o parte din cretani sunt sinceri...
Oricum intrebarea e buna
Zicand ca toti cretani sunt mincinosi, iar el e cretan, inseamna ca toti cretani spun adevarul... dar el nu
Deci toti cretanii spun adevarul in afara de el
Da, sunt un unicorn spre surprinderea ta
Marry me (>'-')>
da, toate ma vor.
Toate ma vor
Sustin! +1
Un om care locuieste in insula Creta
Pana la urma nu este niciun raspuns corect acestei intrebari. E un paradox, format din doua parti care se contrazic. Oricat ai incerca sa rezolvi prima parte ('toti cretanii sunt mincinosi') cealalta parte ('dar eu spun adevarul') iti "strica" planurile. Si invers.
Minte. Daca toti cretanii sunt mincinosi, atunci si el ar trebui sa fie mincinos, deci...nu poate spune adevarul Greu cu logica asta =p~
Julyly2089 întreabă: