Mi se pare o chestie de un prost gust debordant. De parca ar umbla cineva din usa in usa sa caute un profesor, un inginer, un doctor, sau mai stiu eu ce. Asa, poate n-ar fi rau sa scrie pe placute Fam. Instalator (electrician, mecanic auto...etc) X-ulescu. Oricum, pe plicul din mana postasului e doar numele si adresa... putin ii pasa omului daca acolo sta un Conf.Dr.Ing. sau somerul Gica.
Eu imi amintesc. Era o tampenie dar macar pe vremea aceea erau ingineri.Acum in multitudinea de profesii ar fi si dificil sa mai scrie.Cum ar arata Analist programator X? Sau care profesie ar trebui trecuta - a sotului sau a sotiei?
Pai da, pe vremuri insemna ceva acel ing., astazi din pacate aceste titluri s-au devalorizat. Insa o placuta cu numele si una cu numarul apartamentului sunt de bun simt.
La soacra mea in bloc este si acum cineva care are o placa imensa pe usa pe care scrie: Dl. Profesor universitar X.
Cand va trece in lumea celor drepti cred ca o vor lua de pe usa si o vor pune direct pe monumentul funerar, ca asa da un aer de cavou la usa de la apartament...
Am vazut si la mine in bloc astfel de placute.
Chiar si pe TPU se pun placute...pentru ca lumea a stat foarte mult timp ABROAD si nu stie ca nu mai sunt la moda!
Ce sa zic...asa era pe vremuri...acum usile au si recunoasterea amprentei...nu cred ca mai este nevoie de placute... dar unora le plac ''Placutele virtuale''...
Pai, era f la moda.toata lumea trebuia sa mearga la facultate. chiar dc n-avea nici in clin si nici in maneca cu meseria respectiva," copilu' trebuie' sa faca facultate, ca si a lu x-ulescu! ca sa punem si noi pa usa placuta ".
Ceciliarepede, inteleg ca te-a inspirat, ca de altfel pe multi altii de aici.insa gandeste-te ce ar fi fost TPU fara aceasta ''muza''. eu nu vreau sa ma gandesc...,
Mai exista si acum la mine in bloc astfel de placute cu numele de familie si nu mi se pare ca-i un lucru rau din contra cand vine postasul gaseste mai repede familia de la apartamentul cu pricina.
Dragii mei am citit rasp voastre si as dori sa va contrazic ca nu era chiar asa, S au nu toti isi puneau pe usa asa ceva. Dar cei ce faceau facultate erau intr-adevar capacitati intelectuale nu ca acum ca face facultate si tanti Aglaia care este femeie de serviciu si apoi are pretentie sa i se dea post pentru ca are facultate. Si al 2 lea... dragii mei NU Erau Someri si avea toata lumea casa apartament de la stat cu chirie dar aveau. ERa chiria 120 lei /dar acum va casatoriti si stati pe spinarea parintilor sau mai rau,,,, ii dati afara ca nu aveti loc si cu sotia si copilul. RIdeti voi dar a fost si bine nunumai rau ...atunci ...NU sunt nostalgica dar asta este realitatea geneartia asta nu vor mai putea avea o casa a lor doar daca mama si tata sunt bogati ca la banca va termina.dobinda.
Julyly2089 întreabă: