| Lightning1997 a întrebat:

Va propun urmatoarele 3 probleme de logica si inteligenta: 1)Intre doua localitati se deplaseaza in linie dreapta cu un tren electric compus din 12 vagoane, cu o viteza constanta de 60 km/h.Vantul sufla exact paralel cu trenul, in aceeasi directie de mers si tot cu 60 km/h. Daca trenul continua sa se deplaseze in linie dreapta,cu aceeasi viteza cu a vantului, in ce directie se va ridica fumul locomotivei inapoia trenului, inaintea sa ori drept in sus? 2)Un iubitor de caini detine 17 caini din rase diferite, de marimi diferite, cu abilitati si defecte diferite. Cand moare el lasa un testament in care spune ca vrea ca toti cei 17 caini ai lui sa le fie impartiti celor 3 copii dupa o regula simpla: celui mai mare copil o jumatate, celui mijlociu o treime iar celui mai mic a 9 parte din caini. Cum reusesc copiii lui sa ii imparta fara a taia vreun caine si fara a incalca testamentul tatalui lor? 3)In timpuri indepartate de prezentul nostru, traia un imparat orgolios si manios. Imparatul se pretindea pe el insusi a fi cel mai puternic, cel mai intelept, si cel mai destept om din intreaga lume. Insa desi atotputernic il mania gandul ca ar putea exista cineva mai puternic si intelept ca el. Din lume in lume ajunge la urechea imparatului o veste care il sperie, ci anume ca in munti la o manastire exista un calugar mult mai intelept ca el. De indata manios imparatul a poruncit slujnicilor sa se duca dupa el si sa se prezinte cu calugarul in fata tronului sau. Fara nici o dovada incriminatorie judecatorii poruncesc imediat sa fie condamnat la moarte prin streang in fata poporului. In mijlocul multimii imparatul ii spune: - Ai dreptul sa iti alegi singur moarte, vrei sa fi spanzurat sau sa ti se taie capul? - Nu doresc si nici nu merit aceasta soarta, zise calugarul, dar nu am ce face. Chiar si asa marite imparat cel mai puternic din intreaga lume mi se pare firesc sa am o singura dorinta inainte sa plec de pe aceasta lume: vreau sa-mi aleg singur moartea, si voi rosti cateva cuvinte, daca maria ta le va considera a fi adevarate atunci voi muri fiindu-mi taiat capul, iar daca cuvintele rostite de mine nu vor fi adevarate sa poruncesti moartea mea prin streang. - Vrand sa arata oamenilor veniti sa ia parte la judecata ca este un conducator respectabil, accepta ca, calugarul sa aiba o ultima dorinta. Sta calugarul si se gandeste cateva minute la ce sa spuna si dintr-o data rosteste o propozitie simpla si nu mai lunga de 3 cuvinte in urma careia scapa cu viata. Care banuiti ca au fost cele 3 cuvinte? Va urez multa bafta!

20 răspunsuri:
| Musique a răspuns:

Scoala incepe de abia maine.

| Fragile a răspuns:

La 3 este ''Voi fi omorât. ''

| Deny1333 a răspuns:

Îţi propun să schimbi categoria.

| AlinaaAli a răspuns:

Sa citesc asa mult? nuuuu oh go on

| CautNume a răspuns:

Musique are dreptate.

| Summer5505 a răspuns:

Mai am cam 12 ore si 45 de minute pana ma duc la scoala

| Lightning1997 explică (pentru Summer5505):

Logica nu prea are legatura cu scoala, din punctul meu de vedere

| GhostStar a răspuns:

La 1/2 s-au dat raspunsuri asa ca bag la noroc la 3: Crezi in Dumnezeu?

| Bitzy a răspuns:

Nu citesc atât...
Și nici nu cred că Logica intră la acestă categorie...

| TotEuBaiiIsBack a răspuns:

1.Trenul electric nu scoate fum.
2.Primul 9; al doilea 6; ultimul 2.
3.Anul viitor ploua.

| TotEuBaiiIsBack a răspuns (pentru TotEuBaiiIsBack):

Am gresit la 3.
Calugarul spune "ma vei spanzura".
Daca imparatul considera fals, o sa-l spanzure ceea ce face afirmatia adevarata, deci va trebui sa-i taie capul, ceea ce face afirmatia falsa.

| DeeaUcideVisse a răspuns:

Trenul electric nu scoate fum.
2.Primul 9 al doilea 6 si al treilea 2
3. Nu sunt sigura dar cred ca ''ma vei spanzura''.

| DoodleEver2 a răspuns:

1. " un -> tren electric

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

1. Trenul electric nu scoate fum.
2. Primul primeste 9 caini, al doilea 6 caini si al treilea doar 2 caini.
3. Crezi in Dumnezeu?

| IssabellaLoLa a răspuns:

1) Trenul electric nu scoate fum
2)Primul 9, Al doilea 6 si ultimul 2
3)Ma vei spanzura

| alxp a răspuns:

1) drept in sus.2) primul 9, al doilea 6 si ultimul 2. 9+6+2=17 3)dumnezeu este atotputernic.

| Lightning1997 explică (pentru alxp):

Mai gandeste-te la 1 si 3, doar 2 e corecta

| alxp a răspuns (pentru Lightning1997):

1) in spate. 3)imparatul e atotputernic.

| danielutzudani a răspuns:

Dau funda aceluia care imi face rezumat!big grin

| xMikishor a răspuns:

1.Trenul electric nu scoate fum
2. Primul - 9, al doilea - 6 si al treilea-2.
3. "Ma vei spanzura"