Omul stia cate etaje are blocul de vizavi, avea 13 etaje, care ne dau ori 2 ani, 2 ani si 9 ani(2x2x9=36) ori 1 an, 6 ani si 6 ani(1x6x6=36). In ambele cazuri 2+2+9=13 si 1+6+6=13, deci blocul avea 13 etaje clar, problema era la varsta gemenilor.
Iar cand i-a spus "cel mic" si nu "cei mici", a ales varianta 1, 6, 6!
Bineee...
1. Spanzuratul s-a suit pe-un cub de gheata, de unde si balta de sub el, asa a ajuns la franghie.Pana sa-l gaseasca, gheata s-a topit.
2.Caut capcana, ma mai gandesc, ca patru tigari e prea evident.
3.Nu ajunge amaratul, la butonul care indica etajul 10, ajunge doar la butonul cu numarul 8, asa ca, merge cu liftul pana la 8 si doua etaje le urca pe jos!
4. Aprinzi doua si dupa 5 minute il stingi pe unul. Asa ca ai:becul aprins care are intrerupatorul inca deschis, becul cald e cel ce corespunde intrerupatorului inchis si becul rece, corespunde intrerupatorului pe care nu l-ai atins.
5.Inmormantare.Vezi destule, dar inca n-ai avut parte de vreuna, esti viu. O sa ai parte, dar n-ai cum sa vezi!
6. E o gluma, s-au intalnit doi prieteni, dar nu ni se spune de ce sex, asa ca, de fapt, s-au intalnit un barbat cu sotia lui si au glumit intre ei, era singurul mod in care tatalui Mariei, i se putea raspunde.De vina sunt cei doi "oameni"care ne trimit imediat cu gandul la doi barbati, oameni sunt si femeile.
7. Daca l-as intreba pe prietenul tau, care e drumul corect, care drum mi-ar arata? Daca-l nimereste pe mincinos, ii va arata drumul gresit, pentru ca minte. Daca-l va intreba pe cel sincer, ii va arata acelasi drum.
8.Girafa are genunchii intorsi inspre inapoi, ar fi condamnata o viata sa pice in nas!
9.Aici e ciudat, scara are 2 metri, dar e in apa sau nu? Nimic nu ne spune unde se afla ea si ca sa fie doar doi metri intre punte si apa, corabia respectiva nu cumva e Titanicul?
10.Tractorul a construit insula, e o insula artificiala in mijlocul unui lac artificial.Initial a sapat, a adunat pietrisul si pamantul la mijloc, au dat drumul la apa, s-a format lacul artificial si tractorul a ramas pe insula lui artificiala!
Uf!
1) Asa e, dar GenOm a fost mai rapid
2) A rezolvat GenOm
3) Si pe asta a facut-o
4)Corect, 10 p
5)Era cosciugul, dar si varianta ta e la fel de buna (ideea e aceeasi) 10p
6) Esti foarte foarte aproape
7) Corect. Argumentul tau e cam vag dar cred ca la asta te-ai gandit si tu:
la doua drumuri, il intreaba pe unul dintre ei: "ce drum mi-ar arata celalalt?" si alege cealalta carare.
Motiv: daca il nimereste pe mincinos, ii va arata drumul opus celui pe care i l-ar arata cel care spune adevarul, deci drumul gresit. daca il nimereste pe cel care spune adevarul, acesta ii va arata corect drumul pe care i l-ar arata mincinosul, deci tot drumul gresit.
Corect raspunsul fiindca era o rascruce de doua drumuri (bifurcatie). 10p
8 nu, dar nici aici nu esti departe, uita-te bine
9 asta e mai grea, uite un indicu : nu conteaza unde e scara.
10 nu insula n-a fost construita de tractor, si nici n-a ajuns acolo cu metroul (cum mi-a mai zis cineva)
30p si tu :d vezi ca am mai adaugat ceva :d
Wuuuut? ...eu credeam ca aia e iluzia.
Doar zebrele au dungi
Autorul imaginii ne prezinta o girafo-zebra
Arata ca o girafa, deci nu e zebra. Deci n-are de ce sa aiba dungi.
Pe tractor, eventual, l-a prins inundatia acolo si n-a mai putut pleca, daca n-a facut el insula.
11.Motociclistul putea purta casca de protectie, nu-l mai musca nici un cal.
12.Cum sa traiasca racii in fantana? Si, merg numai INAPOI, nu prea avea sanse sa iasa, nu?
13.Doi copii sunt gemeni.Si daca cel mic e roscat si nu cei mici, atunci, au 1an cel roscat si 6 ani, gemenii.
Corabia, ori se scufunda, ori iau cele patru distante dintre trepte, care ar fi un metru(treptele nu ne spui ce latime au, totusi) si ne ies 20 de ore.
Gata. Mi-a ajuns!
11) da, corect - 10p
12) uite asa
13) corect, dar nu ajunge. esti pe drumul cel bun, dar vreau o explicatie mai detaliata, fiindca problema este foarte dificila si vreau sa vad exact cum ai ajuns la concluzie
9. nu, corbaia nu se scufunda (desi asa vrea sa dea impresia intrebarea) hai ca asta e indiciul suprem :d
10p
Aia e, cred ca ai castigat (sunt 150p la bataie, daca ai 80 ai castigat, daca nu inca nu
Dar mai sunt intrebari neraspunse
Din enunt aflam ca:
- produsul varstelor este 36
- suma varstelor este egala cu nr. etaje ale blocului
36 poate fi obtinut din urmatoarele combinatii:
a. 1x1x36 1+1+36=38
b. 1x2x18 1+2+18=21
c. 1x3x12 1+3+12=16
d. 1x4x9 1+4+9 = 14
e. 1x6x6 1+6+6=13
f. 2x2x9 2+2+9=13
g. 2x3x6 2+3+6=11
h. 3x3x4 3+3+4=10
Noi nu stim cate etaje avea blocul, dar Ion stia. Si atunci, daca blocul ar fi avut 38, 21, 16, 14, 11 sau 10 etaje, el ar fi stiut raspunsul dupa primul indiciu. In concluzie, blocul avea 13 etaje si el avea o dificultate: copii aveau 1, 6, 6 sau 2, 2, 9 ani.
Al doilea indiciu a fost ca Gheorghe avea un "cel mai mic copil" (nu ca era roscat ).
Asa ca raspunsul este 1, 6 si 6 ani.
asta e argumentul full (daca vrei) dar felicitari, nu este o problema usoara, nu este la nivel cu celelalte
Mi-au placut, m-au amuzat, dar nu mai raspund.
Prietenii din copilarie sunt sot si sotie si la rac nu mi se pare cinstit sa raspund, cred ca din viteza, ai postat si raspunsul.
Asa ca, urmez exemplul intelept a lui GenOm si-i mai las si pe altii, plus sfatul si mai intelept al sotului meu"da', tu nu mai inchizi azi calculatorul ala?!?"
Noapte buna!
Ah, sa vezi ce-ti fac!
Sunt un barbat si o femeie, sotul cuiva si nevasta altcuiva, nu s-au vazut de 20 de ani, dar cum ii cheama stiu!
Si, daca pe amica o cheama Maria, pe fetita o cheama tot Maria, ca pe mama ei.Confuzia provine de la faptul ca spui ca doi oameni se intalnesc, fara sa precizezi sexul.
Si daca raspunsul cu racul era gresit, intr-a treia zi de dimineata, racul era afara din fantana, ca el merge intr-o singura directie, nu putea decat urca sau cobori, ori iese a treia zi, ori moare in fantana c-a luat directia gresita!
Punct!
Am adormit!
''Confuzia provine de la faptul ca spui ca doi oameni se intalnesc, fara sa precizezi sexul''
asa e, dar te invarti in jurul cozii e pe acolo raspunsul si ai fost inca de prima data foarte aproape, dar mai exista si alte grade de rudenie in afara de sot si sotie
Da, femeia e mama fetei
la aia cu racu nu e asa
La cea cu racul sunt 16 zile, sunt sigur
Da, dar de ce?
In primele 15 zile, evident ca urca 15 metri pentru ca, practic e un metru pe zi(pentru ca noaptea coboara 4 metri), iar in a 16-a zi urca restul de 5. ajungand la suprafata, evident ca nu mai coboara
asta e explicatia mea
Da, e buna -10p
Omul stia cate etaje are blocul de vizavi, avea 13 etaje, care ne dau ori 2 ani, 2 ani si 9 ani(2x2x9=36) ori 1 an, 6 ani si 6 ani(1x6x6=36). In ambele cazuri 2+2+9=13 si 1+6+6=13, deci blocul avea 13 etaje clar, problema era la varsta gemenilor.
Iar cand i-a spus "cel mic" si nu "cei mici", a ales varianta 1, 6, 6!
Tu chiar vrei să fii președinte, ă?
1. Spânzuratul a furat blocul de gheață care-mi mai trebuia mie să-mi termin iglul. S-a cocoțat pe el până la funie și și-a dat drumul... Și-a format o baltă. Nu, mă, copii, balta s-a format prin topirea gheței...
2. 5 țigări. Faci 4 țigări din 16 chiștoace... Apoi, cu mucurile rămase, mai faci una.
3. E pitic, săracul... N-ajunge până la ultimul buton.
M-am plictisit și mai las și pentru alții.
''M-am plictisit și mai las și pentru alții.''
Chiar ca ai deja 30p
1. Nenea spanzuratu s-a pus pe blocul de gheata si si-a prins gatu de firele de la bec. Zic asta pentru ca gheata la caldura se face apa si apa face balta si cine nu are bec?
2. 5 tigari ca faci 16:4=4 si din fiecare tigara mai ramane un chistoc si faci din 4 chistoace inca o tigara.
3.Ca e prea scund sa ajunga la butonul cu nr 10.
4. Aprinzi 2 becuri si dupa un timp stingi unul si dupa aia pui mana pe becuri si vezi care e cald si ala merge cu intrerupatorul stins ultimul. Cel aprins cu Becul aprins si celalalt cu becul rece.
5.Mormantul.
6.Ala vorbea cu nevasta-sa.
7. Daca l-as intreba pe amicul tau care e drumul corect, ce drum mi-ar arata?
8.girafa nu are dungi, si nu are genunchi intorsi.
9?
10.cu submarinu.
11.Motociclistu nu poarta casca? Fes? Sepcalie?
12.De unde rac in fantana? si racii merg cu spatele
13.sunt o lenesa... nu am dispozitia sa mai citesc si 13. Oricum, FOARTE FRUMOASE! imi plac la nebunie
Toate in afara de 6 au fost rezolvate.
Din moment ce nu s-au mai vazut din copilarie, este exclus ca aia sa fie nevasta-sa, mai gandeste-te
Julyly2089 întreabă: