Nu te mai gandesti la melodia aia! incepi sa fredonezi o melodie care iti place!
Pai mi s-a intamplat si mie, si din pacate era una chiar foarte naspa, dar am ascultat niste melodii care le cunosteam si imi placeau mult, asa am scapat de ea.
daaa nashpaa
pana la urma iti trece incearca sa faci altceva de ex cand iti vine in cap mel (la mine era mai greu ~imi venea mel in minte si nici macar nu stiam cine o canta ~ si atat ma strofocam ) strange-te de degetul mic... poate o merge asa.
Da mi s-a intamplat si mie...asculta alta melodie care iti place si incearca sa o fredonezi pe aceea.
Sa facut un studiu de piata atat in America cat si in Europa din care a reiesit ca ce-a mai fredonata melodie (in gand sau cu voce tare) este Y. M. C. A. - Village People.
TI-AU RASP DEJA COLEGII! Replace it! Seteaza-te pe o melodie care inseamna mult pentru tine si strt 2 fredonation! Good luck! Cauta Bliss din ceva buddha bar, o sa-ti placa la nebunie, si daca ai si untip care sa te merite, "simteti-va" BINE!
Si mie mi se intampla uneori. De obicei, scap de ea ascultand-o. Dupa, imi iese din minte.
Este ceva specific psihicului uman. Cercetatorii germani numesc fenomenul "vierme de ureche". Se poate intampla sa-ti revina obsesiv in memorie si anumite cuvinte sau replici. Mira
La mine nu tine faza cu ascultatul altei melodii.In schimb scap de obsesia de o melodie luandu`mi gandul de la ea si tinandu`ma ocupata vorbind cu oamenii.Cand ma apuca... sun pe careva si discut subiecte cu totu si cu totu paralele cu melodia
Eu din clasa intai si pana acum am o obsesie cu o melodie care am auzit-o la scoala...nu am reusit sub nici o forma sa scap...si mai mereu cand urc niste trepte, fredonez acea melodie...na ca au trecut 14 ani si tot mi-a ramas in cap
Asculta alta melodie si o sa iti ramana cea noua in cap si o sa o fredonezi si tot asa...
MI S-A INTAMPLAT SI MIE SI NU ESTE ASA DE RAU DAR MA ROG,, LEACUL'' PENTRU ASTA ESTE SA GASESTI OA LTA MELODIE CARE ITI PLACE SI SA O CITESTI DE MAI MULTE ORI O INVETI SI UITI DE CEALALTA SPER SA TE AJUTE
Si mie mi s-a intamplat insa am reusit s-o uit fredonand alta melodie si incercand sa mi-o scot din cap pe cealalta.
Succes!
Ascult-o pana incepe sa-ti placa Si vorbind serios acum, cauta o melodie mai veche, un hit, dar care sa-ti fi placut in trecut, si totodata sa nu mai fi auzit acea melodie de cel putin 1 an. Astfel se naste etapa cu fredonarea, ce sugereaza dorul de melodie, precum si faptul ca melodia respectiva te-a impresioant, fie placut, fie neplacut si stupid, etc.
Da mi s-a intaplat..eu care nu suport manelele...am ascultat la o fata (fara sa vreau) o manea-buzele tale(sau cv de genu)...si am scapat ascultand paramore:X
Dami s-a intamplat si mi-a trecut cand am ascultat alta melodie (care era mai buna) :-p
DaciaRomania întreabă: