Nu. Maine-poimaine se vor accepta si messengerismele si atunci nu te mai inchide cu nimic, ca poti baga repede un brb sau altele numai din consoane.
Nu am vazut reclama, dar la fazan, ca si la scrabble, cred ca e de bun simt sa folosesti doar cuvinte din DEX.
De comun acord as accepta si astfel de cuvinte, cu conditia sa se puna si apostroful. Mai exact " 'ntoarcere" sa urmeze unui cuvant terminat in " 'n".
"ntoarcere" nu e in dex, iar reclamele tind sa ne conduca viata! Nu acceptam acest noncuvant! De fapt asta a si fost motivul pentru care astia au facut asa reclama...ca sa iste discutii atragand atentia; trebuie sa recunoastem ca e o reclama buna pentru ca si-a atins scopul!
Nu se la accepta fazan, cuvinte de genul asta. Cel putin mie imi place sa joc corect.
Buna! Sunt profesoara de limba si literatura Romana la colegiul "Ana Aslan" din Timisoara.Detin sa va spun ca gresiti in legatura cu acest cuvant. Acest cuvant intr-adevar nu este in DEX, da, dar este corect scris.Sunt profesoara si m-am documentat mult pe acest cuvant pentru ca multi copii de la liceul in care sunt profesoara m-au intrebat. Am cautat in Dex si nu este. Am intrebat mai multe profesoare de limba romana si au spus ca este corecta aceasta "formula". Eu nu am crezut. M-am uitat la stiri si nu de mult s-a dat la Tv ca s-a aprobat scrierea cuvintelor care se pronunta si se scriu diferit, sub forma urmatoare: deci va dau un exemplu : eu-(se pronunta ieu)-se poate scrie eu/ieu, depinde, pentru ca unele persoane nu accepta sa se scrie in felul acesta, iar unele da! Din acest motiv s-a acordat oamenilor sa scrie dupa gustul fiecaruia.Deci mai pe scurt acest cuvant nu este o prescurtare.Se accepta la jocul "fazan". Dar va reamintesc ca nu orice cuvant se poate scrie prescurat.Am citit mai jos si jumatate din ceea ce a scris are dreptate "psiholoaga", are drepate cu messengerismele.La fazan si in vorbirea directa nu se accepta messengerisme! Cum ar fi sa vorbim in felul urmator:CF? dar nu sa zicem ce faci ci litera C si litera F, ar fi o prostie, deci asta cu ntoarcere este corecta pentru ca noi cand rostim nu putem sa zicem ntoarcere ci intoarcere...numai ca nu se aude atat de accentuat "i". Deci sper ca v-am "lamurit". Va rog sa ma credeti chiar este adevarat ce am spus, intr-un fel nu-mi pasa dac ma credeti sau NU! Eu doar am vrut sa va ajut.Si eu am avut dubii cu acest cuvant.Deseori ma joc cu fetita mea si cateodata folosim cuvinte cum ar fi ornament-ntoarcere...deci este foarte corect.
Ma bucur ca v-am ajutat!
Pe curand!(sau cum se spune pe mess`) Pa! (sau) ByE-ByE :*
claudiu09 întreabă:
anonim_4396 întreabă:
ionut_8527 întreabă:
CookieMonsterRawr întreabă: