Salut!
Am căutat puțin și se pare că va trebui să-i întrebi tu direct.
Adică poți merge cu medicamente fără probleme (doze pe timp de trei luni) însă lista cu medicamentele interzise (mai precis substanțe interzise ce pot fi în medicamente) nu e disponibilă la serviciile vamale, ci la ministerul sănătății, cum ar veni.
În principiu pare că ești OK doar e de preferat să verifici, că nici la noi (la români) n-am găsit detalii, nici pe site-urile coreene.
Poți suna direct la departamentul lor de „narcotice" la +82-43-719-2813 (pentru engleză) sau încearcă un email la narcotics@korea.kr
Aici găsești un zip de descărcat care include niște formulare ce pot fi trimise direct. Însă pare să fie strict pe narcotice, gen dacă ai rețetă pentru marijuana medicinală etc.
https://www.mfds.go.kr/eng/brd/m_60/view.do?seq=75669
Aici ai o situație similară cu un răspuns de la serviciile vamale, însă poate poți pune o întrebare și tu, direct, și specific
https://www.customs.go.kr/english/ad/engcnsl/selectEngCnslDetail.do?mi=8049
Sper să te ajute. Și să ai o călătorie faină (te invidiez!) :-)
Sănătate și nu uita că ești iubit(ă)!
Multumesc mult! In sfarsit un comentariu folositor! Oamenii aici sunt foarte nesimtiti de obicei! Sa ai o zi superba!
Mă bucur să pot ajuta. Toți suntem oameni :-)
Ceri de la medicul are ti-a prescris medicamentele o scrisoare medicala in limba engleza, pe care sa fie recute medicamentele (si denumirea generica).
Daca nu stie sa faca, atunci faci traducere legalizata a scrisorii (din lb romana in engleza).
De ce sa duci tu? Ăia nu au acolo? Vezi pe net conditiile in care poti intra cu medicamente in Coreea de Sud.
Desi mă indoiesc sa ajungi tu acolo.
De-aia nu pot dormi eu, că ajungi tu acolo! Poti sa te duci si in Antarctica.
Zici ca ai 10 ani
Da, până la pensie.
Da, ai voie NUMAI DACA daca ai prescriptie medicala legala, cu parafa medicala, tradusa si legalizata in limba coreeana.
Dacă ai rețetă și recomandare de la medic, da.
Dar ar trebui să le traduci și legalizezi, nu te aștepta să priceapă vameșii de acolo limba română.
Da, le poti lua, dar iti trebuie declaratie internationala din partea medicului.
Numaidecat sa ai reteta sau scrisoarea medicala cu tine. Altfel nu le vei putea trece.
alexx102428 întreabă:
CatalinaMA întreabă:
Deyne întreabă: