Am fost acum doi -trei ani si a fost foarte frumos. Nu cred ca are cum sa fie ceva mai rau fata de atunci. E un loc destul de frumos, de linistit si are plaje curate ( cel putin asa era cand am fost eu ). E frumos eventual sa mergi acolo si sa te cazezi si sa mai schimbi peisajul daca stai mai mult. Eu asa am facut si am fost si la Eforie ( Nord e mai frumos decat Sud ) si la Mamaia si la Mangalia, Costinesti, etc.
http://www.culinar.ro/......orie-Nord/
Am fost in Eforie Nord insa nu prea mi-a placut in afara ca nu e chiar asa multa multa lume in rest e ok.Pacat ca sunt la anumite hoteluri conditii cam proaste
Eforie Nord este a doua statiune de pe litoralul romanesc ca marime. Statiune balneoclimaterica cunoscuta atat in tara cat si in Europa, a cunoscut in ultimii ani o expansiune in ceea ce priveste unitatile de cazare si alimentatie.
Eforie Nord este situata pe fasia litorala aflata intre Lacul Techirghiol si Marea Neagra, invecinandu-se la nord cu Agigea si la sud cu Eforie Sud. Se afla la numai 15 km de Constanta. Vecinatatea marii si a Lacului Techirghiol o plaseaza printre primele statiuni balneare cu regim permanent de la noi din tara. Eforie Nord detine in prezent cele mai moderne centre de fizioterapie din tara – Sanatoriul Efosan si baza de tratament a Hotelului Europa – Ana Aslan Helth SPA.
ISTORIC
In anul 1899, prin punerea pietrei de temelie a Hotelului Movila, pe malul marii si a Bailor Movila, pe malul Lacului Techirghiol, lua nastere prima statiune denumita Statiunea balneara Movila-Techirghiol. Expansiunea acestei statiuni incepe insa in jurul anului 1920, cand se construiesc mai multe vile particulare apartinand personalitatilor vremii. De-a lungul timpului, statiunea s-a mai numit: Carmen Silva, Vasile Roaita sau Eforie.
PLAJA
Plaja din Eforie Nord are o lungime de 3-4 km si o latime de 20-100 metri. In partea de nord plaja este mai ingusta si este strajuita de o faleza inalta, cunoscuta ca loc de promenada. Aici accesul pe plaja se face pe scari. In partea de sud a statiunii plaja este mai lata si accesul de face direct. Pe toata intinderea plajei intrarea in apa este lina. Nisipul are o granulatie mai mare decat cel din Mamaia si Constanta. In unele locuri plaja este amenajata cu sezlonguri si umbrelute.
CAZARE SI MASA
Hotelurile din Eforie Nord nu sunt foarte numeroase, dar spatiile de cazare sunt suplimentate de vile si pensiuni turistice. Hotelurile sunt in mare parte de doua si trei stele, acest lucru facand din Eforie Nord o statiune usor accesibila. Singurul hotel de patru stele din Eforie Nord este Hotel Europa – unul dintre cele mai frumoase hoteluri de pe litoralul romanesc.
Pe langa hoteluri, vile si pensiuni turistice, datorita faptului ca statiunea apartine orasului Eforie mai exista si spatiile de cazare oferite de particulari, care insa nu ofera acelasi confort si servicii.
In ceea ce priveste masa, pe langa restaurantele care apartin hotelurilor, in Eforie Nord sunt deschise in timpul sezonului estival numeroase terase, restaurante cu autoservire, pizzerii, patiserii etc.
Unul dintre cele mai celebre restaurante de la mare este Nunta Zamfirei, care ofera un program artistic unic, foarte apreciat in special de turistii straini – o nunta traditionala care respecta atat meniul cat si obiceiurile romanesti, iar mesenii sunt invitati la aceasta nunta.
Am fost si eu si mi-a placut. Sunt valuri destul de mari( eu am fost in iulie.probabil conetaza luna, nu stiu ). Si nu este chiar asa de multa lume ca la Mamaia, dar e mai bine asa, macar gasesti locuri unde sa stai, caci la Mamaia nu cred ca ai unde sa pui piciorul .
Da, e destul de ok. Dar cel mai mult îmi place Mamaia şi Costineşti. E foarte frumos.Eu acolo mergeam