| Florin19 a întrebat:

Avem o tara cu oameni civilizati care pastreaza curatenia in special?

Răspuns Câştigător
| Gizăz a răspuns:

În sud nu, în nord da. Scuze de generalizare dar e valabilă din păcate. Dacă te duci prind Ardeal e o curaţenie de nu zici că eşti în România, în special în oraşe. În sud e o mizerie de nedescris.

11 răspunsuri:
| SweetCandy a răspuns:

Sincer, depine mult de zona tarii in care locuiesc acesti oameni. Uite eu sunt din Prahova si aici lumea nu pastreaza curatenia, adica nu le pasa de naturasad insa daca te duci in partea ardealului (un exemplu bun este orasul Sibiu) acolo nu vezi o hartie pe joshappy lucru care este de apreciat.

happy

| Marcelino a răspuns:

Nu chiar.

| Licurici_2296 a răspuns:

Nu!
Acum sunt pentru cateva saptamani in Romania, si sunt socata de lipsa de bun simt al oamenilor, nu au nicio problema in a arunca gunoaie pe jos, chiar daca cosul e la jumatate de metru.

| Simple Girl:X a răspuns:

Sincer.eu nu prea credbig grin

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Eu cred ca dimpotriva, unii sunt foarte necivilizati, vezi muntii de gunoaie ramasi dupa o iesire in natura, mizeriile aruncate peste tot etc.

| RXN a răspuns:

Nu, nu avem, cel putin nu in principiu.Sunt oameni care pastreaza curatenia, dar vorba aceea'Cu o floare nu se face primavara'. Suntem un popor cam nesimtit de fel si punem cam mult accentul de distributia responsabilitatii, pe principiul'Lasa, ca face ala./Lasa, ca exista gunoieri.etc' Nu prea exista autoeducatia si bunul simt si nu prea stim nici sa ne educam copiii sa respecte. Din fericire, mama de cand aveam vreo 4 ani ma cam mustra ca faceam dezastru in fata blocului si m-am cam invatat minte sa arunc la cosul de gunoi.Cum adultii nu prea respecta mediul, e normal ca si copiii sa fie niste ignoranti, ajungand intr-un cerc vicios, astfel ca viitorul nu o sa mai sune nicicum de la atatea gunoaie.

| Necunoscută a răspuns:

Îmi pare rău s-o spun, dar în România, oameniilor nu le mai pasă de natură, chiar deloc!straight face Am fost plecată în alte ţări [ex:Bulgaria->Varna] unde, am fost pur şi simplu impresionată de curăţenia de acolo love struck. Copii aruncau gunoaiele DOAR la coşul de gunoihappy. La români, coşul de gunoi e peste tot rolling eyes. Eu stau aproape de Cheile Turzii (dacă ai auzit de elelaughing) şi de fiecare dată când mergem cu familia la iarbă verde, vezi locuri în care au fost alţii, şi le poţi recunoaşte foarte uşorhappy Lasă peturile peste tot, nu le pasă. În zadar le zici oh go on.

Asta e România, şi ăştia sunt româniihappy

| Lyss . a răspuns:

Nu prea cred. Oriunde te uiti, trebuie sa vezi ba o coaja de samanta, ba un muc de tigara, ba un ambalaj aruncat.
Fiecare arunca unde ii vine, nu tin cont ca exista cosuri de gunoi. Chestiile astea se cultiva in familie si in scoala. Daca parintii, respectiv profesorii nu dau un exemplu bun copiilor, atunci cine?
Eu de exemplu, prin clasa a doua parca, am fost implicata intr-un proiect, prin care trebuia sa facem orasul mai frumos. Ne-au facut un fel de uniforme daca le pot numi asa, si ne-a dus frumos, intr-un parc, sa strangem gunoiaele altora, sa plantam copacei *aia mai mari plantau, noi faceam treaba "murdara" * si tin minte si ca am defilat prin centrul orasului cu niste stgulete pe care scria ceva gen "Impreuna pentru natura!".
De atunci NU mai arunc hartii pe jos, pentru ca stiu cat de aiurea e sa strangi gunoaiele altora.
Am fost in Olanda si acolo era lumea civilizata, nu ca la noi. Aruncau gonoiaele numai la cos, chiar daca se afla la 1 km distranta, tineau hartia aia in mana pana cand gaseau un cos. In scoli, pe hol, erau niste boluri in care se puneau hartiile si resturile. Cand se suna de intrare, elevii aruncau hartiile din boluri in niste tomberoane.
Poate ca acum e si o chestie printre adolescenti, isi arata rebeliunea prin orice, deci e ceva normal pentru ei sa arunce pe jos. Considera ca asta ii face mai rebeli.
Totusi, traim in Romania.

| Florin19 explică:

Sa stiti ca va dau dreptate cei care au spus ca in nord-vest-centru-nord-est este curatenia mai multa mai ales prin orase in sud insa sunt o gramada de, a oameni necivilizati si ma refer in special la Bucuresti.Si dupa aia tot ei is cu gura mare ca Moldovenii sunt prosti etc.necivilizati sa veniti in iasi sa vedeti ce curat e in oras sau Galati si mai vorbim atunci de Bucuresti.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

In toata lumea oamenii sunt cam la fel: unii CURATI care arunca doar la cos gunoiul, hartiutele, etc.; altii NU PASTREAZA, deci aia arunca unde se nimereste.
In tarile FOARTE curate: sunt gunoieri care circula NON-STOP si curata dupa populatia care NU PASTREAZA nici pe acolo curatenia!
Asta este - nu sunt minuni si nici miracole prin strainatati - deschideti ochii si vedeti si voi.
In orasul meu vad foarte RAR, practic niciodata, pe cineva care sa arunce pe jos...

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Inainte (avant) si dupa campania de curatenie (apres) undeva intr-o tara civilizata
http://noeux-les-mines.blogspot.com/......gence.html
SAU alte 12 exemple de pe acelasi BLOG occidental http://noeux-les-mines.blogspot.com/search/label/Nettoyage - o pagina plina, exemple mai sunt, cauta pe net

Întrebări similare