Da, in mod normal ai putea gasi un loc de munca in turism doar cu liceul dar la o pensiune sau un motel, ceva.In general, intr-un loc unde nu sunt prea multi candidati pe post. Daca vrei sa continui cu turismul, fa si o facultate, ca acum se poate, si poate da Dumnezeu sa ajungi manager la un hotel/pensiune si nu o biata receptionista pentru marfa sau mai stiu ce. Turismul s-ar parea sa aiba cat de cat viitor la noi in tara.Mult succes! Apropo, ce parere ai de ghid turistic? Eu tare mult mi-as dori o slujba din asta!
Si eu sunt la turism intr-a 11a (in cerchez) si pot sa-ti spun sigur ca trebuie sa faci facultate dupa care niste cursuri de perfectionare daca nu ma insel. de la anul daca nu se mai schimba nimic vei avea trei ore de mate pe saptamana (si vei da bacul la ea) si vei scapa de contabilitate. in schimb vei avea materii de genul resurse umane, organizarea agentiei de turism si alte chestii care sunt module (nu exista medie semestriala, se incheie la sfarsitul anului). dupa ce termini studiile iti poti lua un brevet de turism cu care te poti angaja ca director de agentie de turism, manager hotelier si multe altele. nu voi intra in detalii pentru ca ar trebui sa folosesc niste termeni pe care nu i-ai intelege, dar vei vedea odata cu inceperea clasei a 11a.
Chxelena întreabă: