Nu confunda. Vezi că Geoagiu e in județul Hunedoara, nu in Sibiu.
In Sibiu sunt mai mulți sași, cei mai multi dintre ei locuiesc pe la sate. Unguri dacă sunt, sunt in număr mic. Am văzut mai multi sri-lankezi, filipinezi și chinezi, decât unguri.
Da, sunt biserici evanghelice, catolice ( Romano-Catolică, Greco-Catolică), unde se fac si slujbe in lb maghiară...
Am participat și eu la câteva, insotind pe cineva, dar n-am inteles nimic, mă uitam mai mult la imbracamintea oamenilor, la statuile din biserică și la preoții imbracati in veșminte albe... Atmosfera era super...))
Uite aici o listă cu o parte din bisericile din jud Sibiu:
https://ro.wikipedia.org/wiki/Categorie:Biserici_din_jude%C8%9Bul_Sibiu
Cu siguranță, și in jud Hunedoara este Biserica Greco-Catolică, Romano-Catolică, Franciscană etc
Ok multumesc pentru raspuns! Dar din ce am vazut Geoagiu e aproape si de Sibiu chiar daca se afla in judetul Hunedoara. Zona Ardealului sunt ambele judete.
Cam 100 km distanța rutieră...
Într-adevăr, ambele sunt in Ardeal.
Dacă ajungi in jud. Sibiu, mai bine fă un drum la Castelul de Lut "Valea Zânelor" (e langă Porumbacu de sus), la Păltiniș sau la Bâlea Lac. Sunt locuri superbe!
Obiectivul meu este tratamentul la baile Geoagiu, dar sper sa ajung si in orasul Sibiu sau la Castelul de lut dar nu cred ca o sa am timp. Mi-ar mai placea castelul Corvinilor daca e mai aproape de Geoagiu?
E de mers ceva, intre Geoagiu si Castelul Corvinilor, cam 40 min cu mașina.
Nu cunosc bine zona. dar te interesezi la fața locului cum poți ajunge. Concediu plăcut!
Multumesc, mai am putin. In august plec.
Daca ai masina, merita sa mergi la Hunedoara pentru castelul Corvinilor. Vreo 50-55 km. Dar castelul merita mai mult decat orice. Sau cu trenul pana in Deva, de unde ai autobuze foarte dese. Din ce am vazut eu, cam la 1/2 ora.
Multumesc pentru informatii.
Concediu placut!
Multumesc!
CuckiCristinika întreabă: