| saidmuscatete a întrebat:

Buna seara TPU, am și eu o întrebare, am găsit o mașina sa o cumpăr din Germania, întrebarea mea este câți bani pot avea asupra mea in aeroport fără sa ii declar? Plec cu încă 2 persoane deci nu ar fi o problema sa împărțim suma între noi. Va mulțumesc.

Răspuns Câştigător
| relian a răspuns:

Potyi sa ai max 10 mii dolari, euro. Deci daca ai mai mult de 10 mii, si mai esti cu inca 2 persoane, dai alora, tii 9 mii sa fii ok.Acum depinde si cine is cele 2 persoane, ca ar putea sa nu-ti mai dea banii cand iesi din aeroport laughing
Deci daca ai sun 10 mii nu trebuie sa declari nimic, deci nu spui nimanui nimic, nu iti face nimeni nimic.

31 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

10000euro cash.
Dar nu vad de ce ai pleca cu banii și nu ai face un transfer bancar

| saidmuscatete explică (pentru suntserios):

Este persoana fizica cel care vinde și nu știu in cât timp între bani

Răspuns utilizator avertizat
| doctorandus a răspuns:

Stii ca exista grupuri de infractori care fac pe politaii, va cer actele la control, va controleaza banii si pe urma fug cu banii?

suntserios
| suntserios a răspuns (pentru Bubico2022):

Jaf armat in aeroport. Misto poveste. Nu in Europa, dar misto poveste fara sens.

| LauraAdriana369 a răspuns (pentru doctorandus):

La ce film te-ai uitat?
Și dacă s-ar întâmpla asta, sa te oprească asa zisul "politist" în baie când faci pipi și tu la ordinul lui scoți banii și ii dai?
Politia controlează bagajele și ce ai asupra ta doar la punctul de control, și la punctul vamal doar documentul de identitate/pașaport.
Pentru restul, e decizia ta cât de naiv ești.

suntserios

Adica, tu aveai peste 10000 euro, nu i-ai declarat si ti i-au confiscat conform legii. Si tot tu mananci rahat dupa ce nu ai respectat legea? Ca nu inteleg.

| Violleta2022 a răspuns:

Maxim 10.000 euro cash, de persoana.
Daca pleci cu altcineva impartiti banii, ca de-i tii tu pe toti, tu platesti vama ca ai depasit limita permisa.

Vezi ca vanzarile astea doar pe cash sunt cu risc mare, putand fii o masina furata, sau foarte uzata dar modificata la kilometraj, ori vine unul sa-ti i banii sa-i numere si apoi fuge cu banii, altul cu masina si ramai cu buzele umflate.

| doctorandus a răspuns (pentru LauraAdriana369):

Nu mi s-a intamplat mie personal.

Am vazut asta la emisiunea olandeza cu infractorii dati spre identificare de catre public (Opsporing verzocht).

suntserios

Deci incerci sa imi spui ca intr-un aeroport din Europa, oricare din ele, o zona extrem de bine securizata pana in cel mai mic detaliu a venit o banda de hoti cu uniforma si inarmati care te-au furat?

Sau ti-au fost confiscati banii ca nu ai respectat legea si ca orice roman care se respecta a facut scandal ca pe el in doar in *** de lege?

suntserios

Deci au fost confiscati niste bani pe anumite motive, probabil nerespectarea unor legi. Romanul, roman, il doare in *** de legi, important e ca face panarama pe net pe urma ce sa mai discutam si
sa mai analizam sintactic?

si sa iti pui la punct povestea fake, odata zici euro, apoi lire, intai in Romania, pe urma in Uk...

| doctorandus a răspuns (pentru suntserios):

De la 10 mii Euro in sus nu inseamna ca se confisca, ci ca ti se poate eventual cere sa justifici ca nu e spalare de bani.

suntserios

A incalcat legea sau nu?

suntserios

Hai mă lași să nu te cred că în mijlocul aeroportului a venit poliția și ia confiscat banii fara motiv. Povesti de rahat fara sens. A încălcat legea cum fac cu miile românașii nostri plecați la furat în uk

| goguPatent a răspuns (pentru Bubico2022):

Până la urmă de unde furase respectiva banii? A făcut și pușcărie?

Și ce au scris pe procesul verbal când i-au confiscat banii?

Ok, deci ce au scris, hai ca sunt mega curios.
Nu ma intereseaza parerea ta asupra faptei. Ma intereseaza fapta in sine. Deci ce au scris?

Deci că sa concluzionăm habar nu ai de ce i-au confiscat banii. Ai dat și tu un răspuns sa te bagi in seamă hahahaha. Hai că mă prinsesem din prima. Acu ai și confirmat. De certai degeaba cu oamenii mai sus.

Nu concluzionăm nimic. Pare că e ceva inventat de tine sau nu știi deloc datele problemei. Povesti auzite de la un văr care a auzit de la un prieten ce avea un nepot cunoștință cu fratele cuiva nu se pun.

Aha, deci confirmi că sunt doar povești ce ai scris. Ok.