Manastirea Voronet.
Uitati ceva interesant : http://www.slideshare.net/DUMACORNELLUCIAN/manastiri-romania
Nu stiu daca e cea mai impresionanta, dar mie mi-a placut mult manastirea Putna!
ai si un muzeu, unde poti vedea bucata de lemn din copacul unde s-a infipt sabia lui Stefan cel Mare!
ai si mormantul lui Stefan, e frumos!
Majoritatea din Moldova(Putna, Voronet, Neamt, Buna Vestire, Sucevita, Moldovita, Bistrita, Agapia). + Cozia, Sambata de Sus, o manastire din Gherla(jud. Cluj).
by daii
Manastirea Petru Voda din Bucuresti, unde se afla moastele Sf.Ierarh Nectarie, facatorul de minuni. Mi-a placut tot acolo.
Fiind moldoveanca, sincer, toate din Bucovina sunt manastiri frumoase. Dar una in mod special, care nu e asa cunoscuta.Acolo chiar te simti aproape de Dumnezeu. E ciudat cat de linistit te simti acolo.Se numeste Dragomirna si e, evident, in jud.Suceava.
Am vizitat din Nordul Moldovei, fiind şi moldoveancă, Mănăstirile - Voroneţ, Suceviţa, Moldoviţa, Neamţ, Secu, Arbore, Agapia, Sihastria, Putna; îs de apreciat toate/frumoase,,, se merită să le vizitezi.
Nu am fost la toate Dar iti spun cateva care stiu ca sunt frumoase!
Manastirea Cozia - Valcea
Manastirea Tismana - Gorj
Manastirea Nicula - Cluj
Manastirea Voronet - la 36 km de Suceava
Manastirea Agapia - Iasi
Manastirea Putna - la 33 km de Rădăuţi, in nordul Moldovei
Toate au farmecul lor, pe mine m'au impresionat cele din n moldovei si manastirea barsana
Sunt multe si fiecare are farmecul ei t-i le-as recomanda pe cele din nordul moldovei: voronet. putna, sucevita, moldovita, dragomirna, secu etc...sunt superbe
Sunt foarte multe manastiri frumoase la noi in tara, in mod special cele din bucovina si oltenia. In opinia mea, cele care mi-au atras atentia in mod deosebit sunt manastirea Bistrita si Horezu din jud Valcea, Dragomirna (langa Suceava), Rasca (subcarpatii moldovei) si Putna (nordul moldovei). Nu am putut da un singur nume, pentru ca ele sunt unice, fiecare in felul ei.
Alexandru_Scaburcea_1973 întreabă:
anonim_4396 întreabă: