Nevena ti-a zis limbile oficiale dar marea majoritatea a populatiei stie si engleza si de multe ori vorbesc chiar si intre ei in engleza pentru ca limba lor e foarte grea. Acelasi lucru si in Suedia, 90% din suedezi stiu engleza.
@stealthb
Norvegiana este limba oficiala.
Engleza este vorbita de majoritatea...
Dar totusi, daca te intreaba cineva care e limba oficiala. nu spui engleza!
Bună
Norvegia: (defectiv de plural) ţară din Europa de Nord; nume oficial: Regatul Norvegiei (Kongeriket Norge, Kongeriket Noreg); capitală: Oslo. Locuitorii se numesc norvegieni, iar limbile oficiale sunt norvegiana şi lapona (în doar şase comune).
Sursa: http://ro.wiktionary.org/wiki/Norvegia
Pa, pa.
Nici bokmal si nici nynosik nu sunt considerate limbi in sine sunt standarde de scrie ale aceleiasi limbi.
- Norvegia a fost sub ocupatie daneza (1550-1815 s-a vorbit numai daneza ) limba norvegiana fiind interzisa, de asemenea influente germanice est nordice si suedeze.
- Aceste influente se vad in zonele limitrofe (la tara ) unde influentele au ramas (vezi dialecte )
-
Norvegiana e limba oficiala, engleza este vorbita de majoritatea locuitorilor.
Vreau sa va spun ca lucrez la un call center. Si trebuie sa contactez firme din norvegia si sa fac contracte. Poate ca din 2009 de cand s-a creat aceasta discutie oamenii astia au uitat engleza . In afara de hello si bye nu stiu o boaba de engleza. ooops am uitat.mai stiu si No si inchid telefonul