Padurile racoroase pe timp de vara sunt cele montane, dese. In muntii Carpati (mai) sunt multe asemenea zone.
Insa, traseele prin acele zone nu sunt pentru incepatori! Ai nevoie neaparat de un ghid, cine cunoaste foarte bine aceea zona.
Super. cu mici si bere
Pietrosul Rodnei. Loc de cazare Complex turistic Borsa. In zona este si cea mai inalta cascada din Romania, numita cascada Cailor. Tot acolo mai exista rezervatia de marmote, de capre negre.
Platoul Padiș. Este o zonă din care apele nu pornesc la vale ci se varsă toate în pământ, în roci carstice, care provoacă nenumărate
zone pline de farmec, avene, peșteri, etc. De la cabană toate sunt accesibile prin plimbări de o zi dus întors. O vară întreagă am petrecut toate weekendurile acolo.
Stai acasa evită aglomeratia fi precaut nu fi prost vorba lui Iohannis fiti precauti dragi Români, nu fiti prosti.
Incepe cu lacul Colibita, apoi Vatra Dornei, masivul Rarau (TransRarau), si Cheile Bicazului.
Nu prea recomand mai mult de 3 zile intr-un loc, nu sunt chiar atat de multe de vazut.
Păi nu acum, pe la sfârşitul lui iulie.
Venus, pui ceva gheață dacă e, iar legat de "multă pădure" nu știu ce să zic, unora le place așa.
Poiana Brașov este bestială. Traseul cel mai ușor (pe care îl cunosc eu) este cel circular spre Peștera de Lapte.
Un traseu puțin mai dificil ar fi cel spre Pietrele lui Solomon de unde puteți merge pe jos către Brașov sau de la care vă puteți întoarce pe același drum spre Poiană.
Probabil traseul cel mai solicitant este cel către Vârful Postăvarul.
Din câte știu mai există și alte trasee în zonă, unul spre Poiana Ruia, spre Timișul de Jos și altul spre Râșnov, dacă nu greșesc. Drumul forestier este și el foarte atractiv și liniștit vara.
Nu știu dacă dumneavoastră doriți să mergeți cu cortul sau doriți să vă cazați. Deși s-ar putea ca reputația stațiunii să nu o facă prea tentantă pentru buget, vă asigur că există cazare la prețuri accesibile.
Plimbare plăcuta!