Prin magie, gasesti aleia si in capat e portita.acum depinde si la ce portita vrei sa ajungi...
Gura Portitei.
Cum se ajunge la Gura Portitei
Cum puteti ajunge la Gura Portitei? Pai, se ajunge de pe soseaua Constanta-Tulcea (foarte buna): la vreo 50 de km se face drumul spre dreapta la Jurilovca (prin Ceamurlia). Nu puteti rata indicatorul! Ca sa ajungeti la soseaua asta fara sa mai treceti prin Constanta si daca ati iesit din Bucuresti pe autostrada soarelui A2 este urmatoarea scurtatura: dupa Medgidia, imediat, este un indicator la stanga spre Cuza-Voda. Pe soseaua asta (nu perfecta, dar merge) iesiti in Mihail Kogalniceanu (cealalta sosea spre mare, care trece pe la Slobozia). Treceti de aeroport si la stanga (e un monument, nu prea vizibil) e o sosea de vreo 4 km spre Sibioara. Asta nu e prea buna, dar pentru ca nu e populata puteti face slalom printre gropi si scutiti destul de multi kilometri (Ovidiu sau Constanta si inapoi). La Jurilovca parcare cu plata (50 mii pe zi) chiar langa chei, in care masina este in siguranta. La Jurilovca vaporasul pleaca de 3 ori pe zi si se intoarce de 3 ori pe zi: prima plecare la 9 dimineata din Jurilovca, ultima plecare din Portita la 20. Sunt 10 km in larg de mers, pentru care platiti 150.000 lei de persoana (dus), la fel si intors. Platind acest pret va veti putea bucura si de vederea pelicanilor, a berzelor si a altor vietati din Delta, chiar si serpi plutind pe apa.
Vai imi amintesc ca am fost si eu acolo, cand eram in clasa a opta cu profesorul de geografiesi am stat 2 saptamana in corturi fara prea multe conditii, mama lui ne facea mancare intr-o cabana de salcie, venea pe plaja multi bivoli, tauri nu stiu de care erau, faceam expeditii, chiar am fost la un lac nu mai tin minte cum se cheam dar erau muuuuuuuulti km ...am ajuns acasa si cand m-am uitat in oglinda toata eram decojita pe fata ...doamne ce amintiri...profesorul se numea BAICOANA