| Feri5 a întrebat:

Daca iti cumperi bilet dus-intors (de avion) pe ruta Bucuresti-Michigan (SUA) si daca imi aleg un bilet la compania aeriana Quatar, sa zicem, cu ce fel de avion voi merge? Cu un Boeing 737 sau cu un Airbus A380? Iti alegi tu avionul sau cum?

Răspuns Câştigător
Răspuns utilizator avertizat
12 răspunsuri:
Răspuns utilizator avertizat
suntserios
| suntserios a răspuns:

Normal ca nu iti alegi tu avionul.
fiecare operator aerian are un parc aviatic si niste rute pe care opereaza cu unu anumit tip de aeronava in functie de necesarul acelei rute.

sunt companii precum AirFrance care operau 4 zboruri Paris-NY pe zi. Primul cu A380 care era cel mai cerut, restul cu 737

Sunt sigur ca vei gasi pe net cu ce aeronava opereaza Qatar pe ruta dorita de tine

| Feri5 explică (pentru suntserios):

Nu gasesc tipul de aeronava Qatar nicaieri pe net.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Cum nu, cand faci un booking pe site la ei scrie si cu ce avion e operat fiecare din zboruri.

Daca mergi cu escala in Doha si Boston atunci zborul intercontinental e operat de Airbus A350
Daca merci cu escala in Doha si Chicago e operat de Boeing 777-200LR

| mihai69 a răspuns:

în 4 Mai Jassmina a răspuns: „... aeroportul Otopeni, nu are capacitate pentru transoceanice."
Cam(p)ionul zilei strikes again! No ***, Sherlock! Adică 747 nu e transoceanic? Că mai trec și pe la noi. Ba chiar și AWACS a staționat de câteva ori pe platforma noastră. Chiar dacă tu n-ai habar, dar îți dai cu presupusul în toate domeniile! (și da, mai sunt și alte avioane capabile de zboruri lung curier care vin și pleacă din OTP).

| Feri5 explică (pentru mihai69):

Aeroportul din OTP nu știu dacă chiar are capacitate pentru B-747.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Șansele sunt să fie un Boeing 737, acestea fiind mai comune. Oricum, de ce această problematică?

| Feri5 explică (pentru anonim_4396):

Mi se pare mai comod si mai fain un Airbus A380

| FantasyBoy a răspuns:

Este cam exclus(imposibil) sa se utilizeze pe asemenea rute de distanta Boeing 737(orice varianta de 737), fiindca aceasta aeronava are autonomie mult mai mica...
https://ro.wikipedia.org/wiki/Boeing_737