Inca se mai poate sa pleci in Anglia doar cu carte de identitate.
Pentru a vedea de ce ai nevoie pentru calatoria in diverse tari poti cauta conditii de calatorie in... (scrii tara respectiva) si o sa gasesti detalii la fiecare.
ESte simplu:
- in toate tarile UE poti calatorii doar cu buletinul.
- In tarile NON UE din Europa - calatoresti cu pasaportul.
- In America, Canada, Australia, China samd - pasaport + viza
Aa si important, nu asculta de userul Ioneasca, nu stie decat sa dezinformeze. Sunt o groaza de tari non UE care nu cer pasaport si mai noi Canada nici viza.
Dar pot calatori in toate tarile UE doar cu buletin?
In toate tarile din UE poti calatori doar cu buletin si in multe tari europene dar nonUE poti calatori doar cu buletin.
Eu ma duc in jur de 2 saptamani in Marea Britanie. Am inteles ca e recomandat sa ai pasaport daca stai mai mult de 3 luni intr-o tara, chiar daca e UE. Nu mi s-a precizat de ce.
Una sunt zvonurile de pe net, alta e informatia de pe site ul mae
Am crezut ca nu e actualizat. De exemplu aplicatia MAE nu a fost actualizata din 2015.
@ioneasca e varză.
Da, așa cum ți s-a spus deja, poți călători în UK cu cartea de identitate valabilă.
Condițiile de călătorie și alte info utile pentru orice țară din lume, pe s@itul MAE.
Momentan poti, dar in viitor o să îți trebuiască pașaportul, deoarece Anglia o sa iasă din Uniune, de aceea îți recomand pașaportul. Condițiile de călătorie pentru fiecare țară din UE si din afara pot fi găsite aici : https://www.mae.ro/travel-conditions
Succes!
Raul5765578 întreabă: