Salut.
E vorba de cerere și oferta.
Fiecare business are perioadele lui bune pentru a produce profit.
Domeniul Horeca ( hoteluri restaurante) îl are vara la mare, respectiv iarna la munte deoarece oamenii merg în vacante.
Ei în 2 3 luni de vara și iarna trebuie sa producă pentru restul anului în care nu produc mai nimic.
Ex: câte nopți de cazare au oamenii la un hotel pe malul marii în perioada octombrie aprilie?
Tu ca și patron trebuie sa platesti angajații pe toată durata anului, implicit trebuie sa produci banii respectivi plus cheltuieli plus profitul tău.
E adevărat ca preturile sunt foarte mari, dar asta se întâmplă și datorita faptului ca oamenii plătesc.
Romania este exact tipologia aia de tara care se plânge ca n are bani dar când e vorba de plăceri, hop, deodată avem.
Pentru ca se gasesc unii care sa plateasca. Daca n-ar plati nimeni, preturile ar scadea.
Pentru ca oferta este mica, raportat la numarul de cereri. Iar asta se intampla in principal pentru ca marii operatori de servicii de turism din lume nu sunt prezenti in Romania, sau au prezenta extrem de limitata. Si nici nu vor veni, atata timp cat politica fiscala a statulu roman, e si haotica, si prohibitiva pentru investitii.
Păi așa este la noi, dacă te vede mai aranjat puțin, mărește instanta prețurile, iar unele locuri într-adevăr dacă vrei să ieși ca omul cu familia, prietenii într-un loc sânt foarte exagerate prețurile...
Sunt mulți la noi care sparg banii pe multe figuri mofturi și ieșiri extravagante,.așa că o dată cu figurile ăstora care au banii de aruncat și spart, lăudat pe multe mofturi, ...sau schimbat și prețurile la mai toate, mai ales de sărbători știm cu toți cum este la noi dacă te vede un pic aranjat jale...
La noi orice este posibil din foarte păcat, dacă ai banii...
E vorba de cerere și ofertă, de fiecare de dată se măresc prețurile în pragul sărbătorilor pentru că lumea cel mai des de acasă.
Patronii sunt lacomi in toate domeniile. Eu am platit la Orsova 350 lei pe noapte si am vazut tineri, in Grecia, in insula Creta 450 lei cu mic dejun inclus.
Este foarte simplu: fiindca in perioda sarbatorilor toate serviciile se platesc dublu, ma refer la cei care muncesc si iau salariile duble.
Tu dacamuncesti sambata si duminica nu vrei s afii platit dublu?
La fel este si pentru perioada sarbatorilor legale, cand cei care muncesc iau salarii duble care se reflecta in pretul biletelor.