| Ciotoianu_Georgeta_ a întrebat:

De teama avionului,sunt nevoit sa caut variante de a ajunge in Japonia cu masina, ferry tren ....Rog idei

7 răspunsuri:
| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Nu mai bine renunti?
Nu vorbim de Germania, totusi. E o tara foarte indepartata.
Exista cai rutiere, dar vorbim de 13. 000km prin diferite regimuri politice, si cel putin un conflict militar. Autocare care sa mearga pana acolo nu vei gasi, poate daca schimbi cel putin 10.
Nici pe Google nu stiu daca te poti baza intr-o asemenea calatorie, este foarte posibil sa nu functioneze prin tarile alea.
Avion + sedative as recomanda eu, daca vrei neaparat sa mergi.

| johnnny123 a răspuns:

Te temi mai mult să zbori cu avionul decât te temi să străbați cu mașina peste 12.000 de km prin niste țări periculoase cu rețele de drumuri extrem de precare sau chiar inexistente în multe zone?
Chiar ai o treabă atât de importantă în Japonia?

| Kufu95 a răspuns:

Eu cred că este mai safe cu avionul decât cu mașina având în vedere prin câte țări vei avea de mers.

| Solane a răspuns:

Daca ti-e atat de frica de avion, ai sansa sa mergi cu transsiberianul. Traversezi toata Rusia. Ai si vagon de dormit sau cuseta. Dar cum ajungi la Moscova (nu e imposibil) si cum cumperi bilete de acolo, e alta poveste. Nu asigura mancare.
Apoi trebuie sa-ti cauti transport de la Vladivostok pana unde vrei tu in Japonia. Nici nu-i departe, numai vis-a-vis peste marea Japoniei. laughing
Din intamplare am vazut un filmulet pe YT in care un vloger roman a mers cu transsiberianul. Dar cum nu ma interesa, nu mai stiu nume, tiluri, nimic.

| NLS a răspuns:

Este mult mai sigur cu avionul, si mult mai rapid.

Bine, daca ai un organism total anapoda, si vomiti de 13 ori de la Blaj la Sibiu cu masina (si nu vorbesc de o Dacia 1310 fara telescoape si duhnind a benzina), atunci sunt sanse sa iti fie rau si in avion. Plus anxietatea dezvoltata pe fondul lipsei de control.

Dar asta se rezolva, cu 1-2 pastile de Emetostop, luate cu 30 min inainte de a te urca in avion.
Nu manca mult, nici deloc.
Si nu manca mancaruri grele sau cu sosuri.
In caz de ceva, au pungi in avion, si poti lua si tu vreo cateva la tine.

Ar trebui sa tii cont insa de ceva:
Tu nu poti avea control asupra avionului, insa pilotii aceia da.
Si pilot de linie nu ajunge oricine.
Avioanele moderne sunt mult mai sigure de la an la an, si cele vechi sunt upgradate si modernizate cu sisteme de siguranta.

Sunt sanse MULT mai mari sa nu ajungi in Japonia daca mergi cu masina, decat daca mergi cu avionul.
Masinile fac infinit mai multe victime, asa ca acesta e un motiv suficient pentru mine sa calatoresc cu avionul.

PS: Bonus : nu traversezi Atlanticul (unde exista niste curenti "obraznici" de aer, ce pot crea uneori probleme, si trebuie ocoliti), ci Pacificul.

| Violleta2022 a răspuns:

In situatia asta faci cam 1 luna de zile pe drum. Eu cred ca riscul este mult mai mare la transportul cu masina, ori pe vapor, unde poti sa ai rau de mare sau sa ai diverse accidente, decat sa patesti ceva de la numai 14-16 ore de zbor (depinzad de traseul si compania aeriana aleasa).
Am peste 800 de ore de zbor fiindca locuiesc in Australia, dar te asigur ca zborurile cu avionul ramand cele mai sigure calatorii din lume.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Ia un tranchilizant si in cateva ore ai scapat.