Eu am stat 12 zile in Croatia in Opatia - o frumoasa statiune din partea de nord a penisulei Istria si de aici, fiind cu masina am facut o gramada de excursii fosrte frumoase:
- parcul Plitvice - incredibil de frumos, aici poti sa-ti petreci o zi intreaga fara sa simti cum trece timpul 19.000 ha, renumitele lacuri alpine ce se varsa unul in altul, cascade si grote)
- Split - Palatul imparatului Diocletian (unul din monumentele cele mai celebre din epoca romana), Mausoleul (exterior) lui Diocletian (transformat in catedrala catolica), Poarta de Aur si Statuia episcopului Grigore din Nin). Intr-un cuvant un frumos oras cu vestigii romane.
- Insula Kark - doar de vizitat nu de stat
- O mica deplasare in Slovenia - unde se poate vizita crescatoria de cai lipitzani de la Lipitza, castelul si pestera de la Postojna
- si daca ai timp poti inchiria o masina sau poti pleca cu ferry timp de 1 zi in Venetia
Atentie insa in Croatia nu gasesti plaja cu nisip ci intrarea in mare se face pe scara iar plaja pe piatra.
cred ca imaginile sunt mai graitoare decat orice scris
http://images.google.com/......tp?/imgres
http://ro.wikipedia.org/wiki/Croa%C5%A3ia
Opatija este o statiune foarte frumoasa in care ai marea si muntii in departare. Insa plaja nu are nisip. Este construita din beton. Dubrovnik iarasi am auzit ca este o statiune frumoasa. Croatia este o destinatie turistica de vis. Strazile sunt in stare buna, deci ai putea sa te duci si cu masina. vacanta frumoasa!
Incearca sa-ti faci rezervari din timp. Eu iti recomand Trogir-ul. E superb, preturi rezonabile, voie buna...bani sa ai!
Daca mergi cu masia e cam greu cu ajunsul, deoarece trebuie sa strabati o parte mai grea a Serbiei. Drumurile sunt foarte bune in toata Croatia, pe coasta Dalmata.Benzina e cam ca la noi. Eu am fost anul trecut prin Macedonia, Kosovo (probabil ca acum nu prea se mai poate e acolo) Muntenegru si Croatia.Cazarea e acceptabila.Ar fi bine sa cauti pe internet dinainte, deoarece asa ai certitudinea ca gasesti preturi mai mici (80 Euro pe noapte)Daca plecati mai multi, si ramaneti intr-un loc, incercati sa luati o vila.Aici preturile scad pe o perioada mai lunga de trei zile.Am stat in localitatea Sveti Petar ( pe romaneste Sfantul Petru) langa orasul Zadar.
Un mic impediment: plajele sunt cu pietricele, nu au nisip.
Http://www.youtube.com/watch?v=PI9-yrX7dys
Se zice că tot ce e nasol e ca oraşul ăsta, dar în imagini arată mişto :)
Plitvicka Jezera. Cand ajungi acolo nu-ti vine sa crezi ca esti pe pamant, pare un decor de film. Este extraordinar, prietenii cred ca am trucat fotografiile. Este o rezervatie naturala, mai multe lacuri, aflate la cote diferite, astfel se creeaza mai multe cascade. Oamenii sunt extraordinari, organizarea (traseul il faci partial pe jos, partial cu vaporase-ecologice si curate toate, partial pe jos-si nimeni nu arunca nici un gunoi)
As putea vb si o saptamana despre asta...
Am fost o saptamana anul trecut. Am ales insula Rab, e super ok. Are si o portiune de plaja cu nisip numita Lopar. Am stat 4 zile apoi am mers spre sud la Dubrovnik, cateva zile am fost in Munetenegru (Herzeg Novi, Kotor, Budva), in drum spre casa am facut un stop de 3 zile la lacurile Plitvice. Eu iti recomand minim 12 zile. Cazare gasesti usor si la preturi bune pe www.uniline.ro, iar mai multe informatii pe:http://www.evadeaza.ro/cautare.html?searchtext=Croatia&searchtype=0
Ciao
Cadou512 întreabă: