1)Podisul Dobrogei este considerata cea mai veche unitate de relief deoarece s-a format in orogeneza hercinica, adica in cea de adoua orogeneza.
2)Romania mai este numita si Tara Carpato-Danubiano-Pontica deoarece are legatura cu cele trei unitati majore de relief.
1. http://www.google.ro/......http?/url
2. Carpato - Muntii Carpatii
Danubiano - Dunarea
Pontica - Marea Neagra
Auzi ma desteapta te mai crezi tu hai vezi ca eu spre deosebire de tine stiu cum se scrie aceea) nu ''aceia'' stii despre ce vorbesc. Daca te crezi asa desteapta de ce nu ai fost in stare sa dai raspunsul corect la intrebare... de ce ai incercat doar sa imi critici intrebarea? iti zic eu pentru ca nu stii raspunsul. eu recunosc am postat intrebarea pentru lamurirea ta pentru ca nu stiam raspunsul ca daca il stiam nu mai intrebam sper ca te-am lamurit. si raspunsul nu l-am gasit in cartea de geografie si nici pe net[la prima intrebare]
Si ps: nu am spus ca sunt desteapta. Asa ca vezi tu cine da in penibil. cu siguranta nu eu
Mai domnisoara poliglota, ''aceia'' folosit in propozitie depinde de context, daca ai destul creier cat sa intelegi asta :d fata respectiva poate a folosit acel cuvant la masculin plural iar daca nu ti-a raspuns la intrebare pur si simplu nu a vrut sa te ajute, na considerat ca meriti totul mura in gura Nu te mai chinui sa ne demostrezi inteligenta ta, ca ne indoim serios de ea fata aia ti-a dat argumente bune, dar tu cred ca esti o copila imbecila, scuza`ma
Bay fetito pune-te pe Geografie lasa TPU in pace. Daca as fi mama-ta ai manca o bataie crunta, pune-te pe invatat De asta ajunge Romania asta de rapa
Nu mai trimite mesaje in privat ca dai in penibil Daca erai atat de desteapta nu intrebai pe TPU, erai in stare sa-ti cauti raspunsul intr-o carte de Geografie...NO OFFENCE but, vei ajunge un/o LOOSER, adica un/o viitor/oare ratat/a a/al Romaniei!
1) deoarece s-a format intr-o orogeneza mai trecuta decat cea alpina in care s-au format Carpatii, si e joasa deoarece a trecut atat de mult incat s-au tocit muntii
2) deoarece este limitata (aproape) de Carpati, Dunare, si M neagra
Pai... Romania este considerata o tara carpato-danubiano-pontica pentru ca in Romania sunt :carpatii, prin Romania trece dunarea, si o parte din marea negra intra in alcatuirea romaniei. iar cat despre podisul dobrogei- nu este cea mai veche unitate de relief, ci podisul moldovei pentru ca in el sunt roci formate in timpul orogenezei hercinice
din cat stiu eu