Te va ajuta in mod sigur, asa cum si eu am rasfoit aici inainte sa plec prima data, acum 5 sai 6 ani:
http://forum.softpedia.com/index.php?showforum=683
In 1897 municipalitaea orasului Varna a luat hotararea sa contruiasca proprietati in aria monahala " St. St. Konstantin si Elena"
Constructia a inceput dupa un secol si statiunea s-a numit Manastirea St. St. Konstantin si Elena, statiune construita la inceputul secolului 18.
In 1897 municipalitaea orasului Varna a luat hotararea sa contruiasca proprietati in aria monahala " St. St. Konstantin si Elena"
Constructia a inceput dupa un secol si statiunea s-a numit Manastirea St. St. Konstantin si Elena, statiune construita la inceputul secolului 18.
Biserica si o parte din chiliile manastirii se afla si astazi intr-o stare excelenta chiar in spatele hotelurilor.Desi pe timpul comunismului o mare parte a istoriei acestor locuri a fost distrusa, totusi s-au gasit diferite fotografii ce au fost acum scoase la lumina. Noi am fost impresionati de respectul pentru acesti doi Sfinti numele corect al statiunii fiind St. St. Constantine & Elena ( Sveti Sveti Konstantin i Elena - in limba bulgara)
Statiunea este o imbinare aproape perfecta intre mare si spatiile mari ocupate de aleiile si parcurile impadurite, fiind o oaza de liniste.
Aici gasiti numeroase piscine cu apa termala, unele in cadrul hotelurilor, si o alta in aer liber, apa fiind bogata in sulf un excelent tratament SPA. Fata de Nisipurile de aur, Sf. Sf. Constantin si Elena este o statiune mai linistita, cu numeroase atractii pentru copii: unele hoteluri au programe speciale pentru copii, minispectacole sustinute de cei mici, exista locuri in care cei mici pot invata sa deseneze pe hartie sa pe obiecte de souvenir. De asemenea hotelurile au prevazute piscine pentru copii. O alta atractie pentru cei mici pot fi leaganele, minijeturile de apa (pe suprafata unei piscine din centrul statiunii), doua super topogane, camera oglinzilor, ori puteti inchiria miniscutere ce functioneaza pe baterii. Nici cei mari nu au fost uitati: ei pot sta pe numeroasele terase, pot manca la diversele restaurante din statiune, ori pot merge la Grand Beach Party de la Hotel Grand Varna 5* pentru a savura o seara deosebita intr-o atmosfera unica.
Cei care doresc sa simta adrenalina in sange pot inchiria jet-uri pentru a merge pe mare cu ele, pot face bungee jumping intr-o poienita inconjurata de copaci inalti, se pot da cu parapanta, isi pot exersa indemanarea la tir sau pot pleca intr-un jeep safari.
Nici cei mari nu au fost uitati: ei pot sta pe numeroasele terase, pot manca la diversele restaurante din statiune, ori pot merge la Grand Beach Party de la Hotel Grand Varna 5* pentru a savura o seara deosebita intr-o atmosfera unica.
Cei care doresc sa simta adrenalina in sange pot inchiria jet-uri pentru a merge pe mare cu ele, pot face bungee jumping intr-o poienita inconjurata de copaci inalti, se pot da cu parapanta, isi pot exersa indemanarea la tir sau pot pleca intr-un jeep safari
Noi recomandam statiunea in primul rand celor cu copii sau persoanelor dornice de putina liniste, insa care doresc in acelasi timp sa aiba acces la un numar mare de terase, restaurante sau locuri din care sa cumpere diferite souveniruri.
In lista noastra gasiti hoteluri de 3, 4 si 5 stele cu masa mic dejun, demipensiune sau all-inclusive, hoteluri despre care suntem siguri ca va vor oferi zile de neuitat pe malul bulgaresc al Marii Negre.
uite poze:
http://www.litoralbulgaria.info/vara.sfconstantin.rubin.html
Numita Drouzhba in trecut, statiunea Sf Constantin si Elena a fost intemeiata in 1908, cu scopul de a gazdui pacientii cu tuberculoza. Numele vine de la manastirea Sf Constantin si Elena construita la inceputul secolului XVIII. Statiunea se afla intr-un parc amenajat, la 10 km de Varna si 7 km de Nisipurile de aur.
Atractiile includ manastirea Sf Constantin si Elena, resedinta regala de vara Euxinograd, parcul, podgoria si Gradinile Botanice Universitatea Sofia. Una dintre cele mai bine pastrate asezari medievale din tara, Kastritzi, a fost recent descoperita in cadrul sapaturilor arheologice de la Euxinograd. La jumatatea secolului XIV Kastritzi era un port aglomerat, frecventat de comercianti venetieni, genovezi si bizantini.
Localizarea unitatii de cazare
Hotelul nbsp; Dolphin**** este amplasat aproape de plaja si ofera cele mai bune conditii de vacanta pentru familii.
Descrierea unitatii de cazare
nbsp; Hotelul Dolphin**** este complet renovat si reechipat.
Structura de cazare
nbsp; Structura de cazare a hotelului Dolphin**** este formata dinnbsp; 200 de camere elegant amenajate, dispuse astfel:
158 camere duble
10 camere single
28 duplexuri
4 suite
Fiecare camera este dotata cu grup sanitar propriu (baie cu dus) aer conditionat, TV prin satelit, telefon, seif, balcon. In fiecare camera exista posibilitatea introducerii unui pat suplimentar.
Servicii si Facilitati
Hotelul Dolphin**** dispune de multe facilitati precum:
- restaurant cu bufet unde se poate lua masa (regim all inclusive), bauturi alcoolice locale si racoritoare exista in toate restaurantele si barurile din complex ( se servesc intre orele 10. 00 si 23. 00)
- bar de zi (nbsp; deschis intre orelenbsp; 12. 00 si 16. 00) unde se pot lua gustari si sandvisuri
- lobby bar ( deschis intre orele 10. 00 si 18. 00) unde se pot savura cafea, ceai si prajituri.
- piscina cu prosoape de plaja si sezlonguri
- pista de squash, centru de fitness, mese de tenis
- club si loc de joaca pentru copii
- animatie
piscina separata pentru copii.
Statiunea Sf. Constantin si Elena se afla in apropiere de Nisipurile de Aur ( 10 km), la tot la circa 10 km de Varna, si este considerata una din cele mai intersante statiuni de pe litoralul bulgaresc.
Desi Sfantu Constantin si Elena nu se ridica ca amenajari la nivelul statiunilor Nisipurile de Aur, Albena sau Sunny Beach, statiunea are farmecul ei particular. Recomandam acesta statiune pentru cei care doresc sa aiba o vacanta linistita sau pentru tratament sau familistilor cu copii.
Denumirea statiunii vine de la numele unei cunoscute manastiri din Bulgaria aflata in zona– manastirea Sf Constantin si Elena. Parcuri mirifice, plaje intime ascunse intr-un sir de faleze si de golfulete mici, nisip fin si mult soare – asa poate fi descrisa in doar cateva cuvinte cea mai veche statiune a Bulgariei (anii 1908-1910). Retineti ca in zilele noastre biserica manastirii a fost transformata intr-un hotel.
Individualitatea statiunii este data de izvoarele cu apa minerala si termala (+36 C) care pot fi intilnite pe tarm; de centru balneologic renumit; de parcul de o frumusete aparte cu stejari seculari si, nu in ultimul rand, de panorama splendida oferita de golfulete. Din acest motiv multe persoane care vin la aceasta statiune cauta relaxare, tratament si odihna.
In afara piscinei termale a statiunii veti gasi si bazine pentru copii umplute cu apa minerala terapeutica. Nu cred ca e necesara mentionarea existentei piscinelor aproape la fiecare hotel – aceasta este marea particularitate a litoralului bulgar.
Statiunea Sf. Constantin si Elena este considerata perfecta pentru un concediu linistit, in care se poate imbina placutul cu utilul: tratamentul cu diverse activitati sportive de vara: minigolf, echitatie, tir cu arcul, biciclete, yachturi, schi nautic, banane, schi-jet, biciclete de apa. In comparatie cu Romania statiunea Sf. Constantin si Elena se poate compara cu Mangalia, dar mult mai mare si trebuie exclus orasul.
Va puteti petrece timpul liber in cateva restaurante, pub-uri, cafenele, pizzerii, patiserii si baruri. Printre cele mai cunoscute citam: "Manastyrska Izba" – casa manastirii, "Bulgarska Svadyba" – nunta bulgara, si restaurantul de pe malul marii – amenajat in forma unui vapor vechi. In aceasta statiune va puteti bucura de plimbari romantice pe faleza golfuletelor, puteti sa va bucurati de scufundari (inclusiv scubadiving). Merita vizitat turnul cu ceas.
Plaja statiunii Sfantu Constantin si Elena este formata din perindarea golfuletelor cu nisip fin si "marginile golfuletelor" date de formatiuni pietroase. Nisip fin, plaje foarte ingrijite, multitudine de piscine pe plaja.
Aspect particular pe plaja exista izvoare geotermale care se varsa direct in mae unde se fac cure de tratament adhoc.
Ok, stiu ca vrei impresii personale, si n-am ajuns acolo dar daca tot iti va fi in drum, ia-ti provizii pentru o zi si vezi plaja de la irakli ( nu stiu daca pana la urma s-a construit ceva, ca era rezervatie si se certau, era ca un fel de vadu pentru noi - salbatic, tineri cu cortul si cu proviziile dar un loc deosebit de frumos ), campingul de langa obzor, si oraselul obzor e unul din cele mai ok de acolo. Daca au terminat de construit in byala, iarasi poate merita o oprire.
Mai era un orasel sau sat la sud, unde insa n-am ajuns, si as fi vrut sa-l vad, un fel de satuc boem de artisti, imi scapa numele. Presupun ca n-ar fi cazul sa-ti spun de cap kaliakra si gradina din balcic, daca mergi unde mergi nu e prima excursie in bulgaria.
Ma intereseaza impresiile voastre. Pe Google am gasit si eu descrieri impersonale, bune de facut reclama agentiilor de turism.
Marryy1187 întreabă: