Buna si eu am fost acolo iti voi da niste informati despre acel loc superr
Municipiul Vatra Dornei este atestat documentar din anul 1410. Primele incercari de dezvoltare a balneologiei moderne la Vatra Dornei au inceput in anii 1807-1811.
Batranii povestesc in legatura cu numele de Dorna a orasului urmatoarea legenda. Dragos Voda, "descalecatorul" Moldovei a venit sa vaneze in partile noastre. Aici a intilnit o fata frumoasa ca o zana, cu par balai si cu numele de Dorina. Dragos a plecat la vanatoare si intr-o padure deasa i s-a aratat o caprioara pe care a inceput sa o urmareasca.Caprioara iute de picior, a scapat insa mereu de sagetile vanatorului, dar ostenita, s-a oprit pentru o clipa sa-si traga sufletul langa un brad cu trunchiul gros.
Dragos a intins arcul si a tras. De dupa copac s-a auzit un tipat omenesc de durere si caprioara a facut un salt, dupa care s-a pierdut in padure. Dragos s-a apropiat de brad si a vazut ca in locul caprioarei o ucisese pe frumoasa Dorina. Plin de remuscari Dragos a inmormantat-o chiar pe locul unde fusese ucisa si in amintirea ei a botezat locul si raul din preajma Vatra Dornei, devenita in timp Vatra Dornei de azi. Pe fata o chema Dorina, asa cum se numesc si astazi multe fete din partea locului si sunt alintate de cei apropiati Doruta sau Dorna.
Date istorice:
Toate datele expuse constituie materialul pastrat din generatie in generatie prin viu grai si foarte putin in cronici. O istorie a orasului Vatra Dornei bazata pe documente scrise, nu exista si singurele informatii incomplete si ele, apartin lucrarii "Monografia Moldovei" tiparita in 1899 de George de Catargi, Eduard Fischer si Ladislaus Zurkowski, sau in Topografia Bucovinei" de dr. Daniel Verenca.
Mai exista de asemenea Istoricul Ocolului Campulung, tiparit in 1960 de Teodor Balan. In Monografia Bucovinei, George de Catargi, Eduard Fischer, si Ladislaus Zurkowski precum si in Topografia Bucovinei, dr. Daniel Verenca, sustin ca in aceste parti, pe la inceputul secolului al XII-lea, adica pe la 1120, ar fi fost o mica republica romaneasca independenta, ca parte constitutiva a Ocolului Campulung, care cu 232 de ani mai tirziu adica prin anul 1352, a devenit dependenta de noul principat al Moldovei intemeiat de Dragos Voda confirmand, ca populatia acestui teritoriu a sporit cu emigrantii veniti din Ardeal.
Vatra Dornei se afla la 105 km departare de municipiul Suceava (aproximativ 2 ore transport auto si 3 ore transport feroviar), 40 km de Campulung Moldovenesc (aproximativ 50 minute transport auto si 11 ore transport feroviar), 85 km de municipiul Bistrita (aproximativ 11 ora transport auto si 5 ore transport feroviar). Cel mai apropiat aeroport se afla in municipiul Suceava. Accesul se mai poate face si pe Valea Bistritei pe soseaua ce leaga municipiul Piatra Neamt de Vatra Dornei (165 km - aproximativ 3 1 ore transport auto).
si nu ai ce fac cam ce poti face este sa vizitezi si vei gasi un parc de distracti succes
funda?
Daca stai mai mult de 3 zile nu prea ai ce face doar in oras. Epuizezi cam toate locurile in 2 zile. Se pot inchiria biciclete pentru drumetii pe traseele de pe munte. Merita sa te atasezi de alt grup si sa explorati zona.
Bine, in primul rand este Vatra Dornei si parcul este foarte frumos, sunt veverite, care vin le tine daca strigi "Mariana" si ai nuci, poti merge la izvorul din parc, e frumos acolo sau la piscina de la hotel Calimani.
Sper ca te-am ajutat macar un pic. Vacanta placuta!