Despre clasificarea hotelurilor.
https://www.arli.ro/......l-b17.html
Corelarea clasei hotelului cu tarifele percepute la cazare se face între limite minime și maxime stabilite prin lege.
http://www.cdep.ro/......p_act_text
Astfel nici prețurile de cazare nu sunt puse după ureche.
Nu e nevoie să înțelegi tu cum se formează prețurile în general și cele din turism în special.
Dar ca idee: contează cererea și oferta; calitatea serviciilor oferite (uneori e mai bine la 2 stele ca la 4! deși nu e normal - dar aia e altă discuție); localizarea unității de cazare (în localitate / zonă); alți factori mai mult sau mai puțin obiectivi.
"Ce plătești, aia primești."
Esti sigur?
Tocmai am venit dintr-o lunga calatorie. In acest timp am avut cazare (inca) ieftina fata de ce se percepe, la conditii de 7 stele. Si alta cazare la pret de 7 stele dar ziceai ca este hostel. Despre ce vorbim?
Si iti spun si tie ca si mai sus: intrebarea mea era de ce se stabilesc astfel preturile. Nu unde sa ma duc sau cum sa aleg.
Locatie, cerere/oferta... preturile nu e musai sa fie corelate cu numarul de stele.
Ce are locatia cu confortul?
Ai 12 ani sau ce? Daca am un hotel de o stea in mijlocul Bucurestiului normal ca o sa iau mai mult ca unul de 3 stele din Vaslui!
Locatia conteaza la pret. Hotelurile de 2 si 4 stele pe care le compari tu sunt in aceeasi localitate?
La noi preturile de cazare sunt foarte mari, asemanatoare cu cele din cele mai scumpe locatii europene.
Legal nu este reglementat un plafon de pret in functie de clasificarea pe baza de stele, deci intervine doar lacomia patronului.
si stii cum se spune. "nu e prost cel care cere."
Depinde unde cauti, ca platformele de turism isi adauga si ele comisionul lor, preturile sunt mai mari. Eu imi iau cazare de site-uri locale, de ex daca merg in Rasnov iau de pe https://cazarerasnov.ro Daca merg in Eforie intru pe https://eforieonline.ro Cand mergem multi, sun direct la unitatea de cazare si negociez pretul in functie de nr de camere, negociez mese, etc.