Te poti intoarce singur in Romania, nu este nici o problema.
Declaratia notariala (nu procura) este doar pentru a putea iesi din Romania, pentru reintoarcere nu mai este nevoie de aceasta.
Si cum procedez? Am incercat sa imi fac un check-in la wizz.air si nu mi-a dat voie mentionand ca nu am vârsta necesară
N-am mai auzit pana acum de asemenea lucruri. Incearca cu alta companie aviatica, eventual cu TAROM.
De asemenea se poate ca mama ta sa-ti faca o declaratie ca este de acord sa pleci in Romania, o poate face la orice reprezentanta dipomatica (Ambasada ori Consulat) a Romaniei din Marea Britanie.
Ca să faci un check-in ai nevoie de bilet. Și nu e posibil să vândă un bilet, pentru ca apoi să nu ți permită să faci formalitățile de îmbarcare!
Probabil că aplică procedura de aici http://wizzair.com/......-documents ȘI pentru revenirea în țară (deși legea noastră se aplică NUMAI la ieșire, nu i la reîntoarcere). Dacă e așa, nu ai decât să iei bilet la TAROM, cel puțin ăștia nu ar avea motiv să te refuze la îmbarcare.
Dar totusi de ce vrei sa te intorci in țară? Nu i ti place acolo cu mama ta? Si ea de ce nu te aduce in România daca asta vrei.
E mai complicat, oricum, mama e de acord ca eu sa merg in tara, ea e la serviciu si nu poate sa isi ia liber cand vrea. Vreau doar sa stiu sigur daca ma pot intoarce, si cum trebuie sa procedez