Întrebare recomandată | olesca a întrebat:

Salut spuneti-mi va rog vreau sa fac o exscursie de vreo 4 zile la nordul moldovei ce locuri as putea vizita ca sa ramin uimit multumesc

35 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Lacul Rosu
Cheile Bicazului
ceva manastiri (Putna, Agapia, Varatec)

| mihai69 a răspuns (pentru suntserios):

Niciuna dintre astea NU e în NORDUL Moldovei. Dar sunt, ce-i drept, foarte frumoase. Tot pe-acolo ar mai fi și cetatea Neamțului.
On-topic, @Tertiuc, prin Bucovina ai de văzut foarte multe.
Mânăstiri:
- Sucevița, Moldovița, Voroneț, Putna, Humor, Dragomirna, Arbore, Pătrăuți, probota etc.
Cetatea de scaun a Sucevei.
Ocna de sare de la Cacica.
Munții Rarăului și Ceahlăul.
Orașe și stațiuni: Suceava, Rădăuți, Gura Humorului, Vatra Dornei...
Citește eventual și aici:
http://amfostacolo.ro/....../hotel.php
http://amfostacolo.ro/intrebare-det.php?iid=6053&a=1

| Marily1997 a răspuns (pentru mihai69):

Suceava,Radauti,Gura Humorului...nu sunt in Moldova mai.

| mihai69 a răspuns (pentru Marily1997):

Zău? da' unde? or fi-n Oltenia?!?
Am dat exemple de locuri turistice de vizitat exact cum a cerut utilizatorul - în NORDUL Moldovei (sau Bucovina cum mai e cunoscută zona respectivă).

Ce ma crezi tu asa de proasta? toate acele sunt orase sau sate din Romania.Eu am trait in moldova si nu am auzit de aceste locuri!

| olesca explică (pentru suntserios):

Nordul Moldovei am invedere doar pina la hotarul cu Rominia

| mihai69 a răspuns (pentru olesca):

Dacă te referi la Republika Moldova, trebuia să specifici clar acest lucru; TPU fiind un sait românesc, vei primi multe răspunsuri care privesc Moldova - regiunea istorică românească. Probabil irelevante din punctul tău de vedere.
Altă dată să fii mai clar.

| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Nordul Moldovei - Iasi si Botosani? La Botosani nu prea ai ce vedea, doar niste case memoriale, Lacul Mihai Eminescu... In Iasi nu cunosc prea bine, dar este Gradina botanica, muzee multe...
Te-as sfatui sa vizitezi Bucovina, incepand cu Suceava, unde gasesti o cetate chiar in oras, apoi mergi spre munte - Gura Humorului (Manastirea Voronet in special) - Manastirea Putna - Campulung Moldovenesc de unde urci pe Vf. Rarau, cu peisaj superb - cobori prin Chiril si mergi spre Vatra Dornei, sau poti cobori tot spre C-lung, si mergi spre V. Dornei peste Pasul Mestecanis (alta zona cu peisaj superb). In Vatra Dornei e zona de relaxare mai mult, cu tratamente balneare, apa minerala naturala si plimbare cu telescaun, echitatie sau tiroliana (in unele zile). Din Vatra Dornei poti pleca spre judetul Neamt, pe Valea Bistritei, spre Bicaz. De dupa Gura Humorului ai parte de un peisaj superb, munti impaduriti cat vezi cu ochii, iar aerul este foarte curat, in putine locuri din Romania poti respira asa ceva, si nu exagerez.
Distractie placuta!

| cristimihailov a răspuns:

Ce intelegi prin a fi mirat?
De istorie?
De peisaj?
De prostie?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Viziteaza moldovencele. Te vor uimi mai mult decat oricare loc din Moldova.

| Fernando9Torres a răspuns:

Vreo 2-3 baruri, cimitirul vesel, un stadion, o pensiune...

Răspuns utilizator avertizat
| Marily1997 a răspuns:

Eu ti-as recomanda sa te duci la manastiri, de exemplu la manastirea Hincu sau Capriana, sunt foarte frumoase eu am fost!

Din păcate, și Hâncu, și Căpriana au trecut în posesia vecinilor din răsărit.
Care au avut „grijă" de ele așa cum știau ei cel mai bine:
===
Încă din 1949, autoritățile sovietice au încercat închiderea mănăstirii deoarece, după cum era scris într-un document al vremii: „Actualmente mănăstirea creează obstacole în procesul de colectivizare în satul Căpriana. Călugării au o atitudine dușmănoasă față de colhoz și prin diverse metode caută să împiedice organizarea acestuia"; în anul 1962 autoritățile au reușit să o închidă și oamenii au devastat-o. La Căpriana a existat cea mai mare bibliotecă mânăstirească din Basarabia. În ciuda declarării mănăstirii ca „monument de arhitectură ocrotit de stat", au dispărut cărțile bibliotecii, clopotele și numeroase obiecte de cult. În chilii a fost deschis un sanatoriu pentru copiii bolnavi de tuberculoză, în biserica „Sfântul Nicolae" s-a organizat clubul sătesc, iar biserica „Sfântul Gheorghe" a fost transformată în depozit.
===
Mănăstirea Hâncu s-a bucurat de aceeași soartă:
===
După aproape 200 de ani de existență pașnică a început prigoana asupra obștii monahale. În aprilie 1944 o parte din călugării mănăstirii Hâncu au fost evacuați în mănăstirea Balaciu jud. Ialomița, dar cea mai mare parte din ei au fost arestați și duși în sudul României la închisoarea din orașul Brăila. O dată cu aceasta, peste Prut, în anul 1944 a fost dusă și averea mănăstirii.În luna septembrie a anului 1949 Mănăstirea Hâncu a fost închisă.
În perioada anilor ’60 – ’80 ai sec. XX pe teritoriul complexului monastic Hâncu Ministerul Sănătății al RSS Moldovenești a construit Sanatoriul de boli pulmonare "Codrii". În acest timp, Biserica de vară a fost transformată în club de distracții pentru studenți, iar biserica de iarnă – în depozit, au fost dezgropate mormintele călugărilor înmormântați pe teritoriul mănăstirii, au fost furate lucruri de preț - în deosebi toate crucile preoților.
===
Vă mulțumim din suflet tovarăși pentru păstrarea moștenirii străbune!
PS întrebarea NU se referea la Republika Moldova. Din păcate.

Mie lene sa citesc.

Oare de ce nu mă mir?!?

| olesca explică (pentru Marily1997):

Multumesc de sfst capriana nu am fost dar la hincu am avut ocazia de o a vedea de citeva ori intr-adevar e ceva frumos iti recomand sa vizitezi si manastirea saharna si tipova e foarte frumos

| Marily1997 a răspuns (pentru olesca):

Eu aproape pe toate le-am vizitat dar cind eram micuta, sa vezi acum la manastirea Hincu ce frumos este.

Eu stiam asta de cind eram copil de ce sa mai citesc?

Am fost ce va timp in urma vreo jumatate de an ce dea tunci in coace sa mai schimbat ceva

Da eu am fost in Mai sunt multe flori si e foarte frumos, si au curatat si bazinul dar apa e la fel de recebig grin.

| Teardrop a răspuns (pentru Marily1997):

Utilizatorul se referă mai mult ca sigur la Moldova Românească. Adică regiunea veche MOLDOVA. Moldova lui Ştefan sau cum mai vrei să-i spui.

"Cealaltă" Moldovă, e Republica Moldova.

| Aalliinnaa1000 a răspuns:

Radautiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii, cel mai smen laughing

| Razvanelrazvii a răspuns:

Hei, buna. Sunt din Judetul Suceava. Mai exact din orasul Gura Humorului. Sunt foarte multe locuri de vizitat plecand de la stejarul multisecular din orasul Cajvana, eu sunt din comuna Comanesti, si acolo avem un centru turistic foarte util. Ai putea face o incercare, merita, te asigur eu. happy

| CRITEL5 a răspuns:

Manastirile,lacul rosu, cetatea neamtului.
Cam atatea stiu eu, distractie placuta.

| 22091998 a răspuns:

Te invitam in Bucovina! sunt o multime de locuri de viziztat, spre ex.:M. PUTNA, MOLDOVITA, SUCEVITA...iar locuri de cazare sunt la tot pasul.
P.S.Vatra Dornei este o locatie foarte frumoasa! merita vizitata!

| Marily1997 a răspuns (pentru 22091998):

Nordul Moldovei nu e Romania!, ce scriai tu acolo totul este in Romania. Daca Moldova ar fi Romania de ce sa mai pus vama oare?

| 22091998 a răspuns (pentru Marily1997):

Moldova e una, repuplica moldova e alta!

| Marily1997 a răspuns (pentru 22091998):

Moldova si republica moldova sunt una si aceiasi, nu inteleg de ce toti spun ca moldova si Romania sunt una sia aceiasi!

Ce manastiri imi poti recomanda din Moldova

Capriana,Hincu,Saharna,Curchi,Tipova,Frumoasa...

| Snaider a răspuns:

1.Cetatea Soroca
2.Lumnarea Soroca
3.Manastirea Cosaut
4.Manastirea Rudi
5.Manastirea Zabriceni
6. Mănăstirea Briceni

| jojo_5373 a răspuns:

Din punctul meu de vedere sunt foarte multe locuri unde ai putea sa mergi. De exemplu, Cheile Bicazului, apoi daca vrei undeva unde sa fie un leisaj mirific si sa te relaxezi te poti duce la Vatra Dornei. Mai sunt orase cum ar fi Suceava, unde este Planetariul, Cetatea de scaun si altele. Manastirile sunt foarte frumoase.

| Florance79 a răspuns:

Cetatea Neamtului, merita happy