| hex7251891 a întrebat:

Salut!
Vreau ca in această vară să le fac o surpriza părinților mei și să merg la ei in Spania.
Care dintre toate site-urile de bilete de avion prezente sunt cele mai convenabile?
PS. Poate ceva păreri despre Vila, Skyscanner, Ryanair?

3 răspunsuri:
| NLS a răspuns:

Care e cel mai apropiat oras cu aeroport fata de orasul in care locuiesti in Ro?
Aceeasi intrebare pentru Spania.

WizzAir sunt de obicei mai ieftini decat Ryanair, insa nu opereaza in orice aeroport din Romania, si de aici intrebarea de mai sus.
La fel cum Ryanair nu opereaza in orice aeroport.

Intra direct pe pagina Wizzair,
seteaza orasul de decolare si orasul de aterizare,
si ALEGE DATA LA CARE doresti sa zbori si sa TE INTORCI.

Apoi vezi pretul. (PS: iti arata pe fiecare zbor in parte, deci trebuie sa il accepti pe primul, apoi vei vedea si pretul zborului de intoarcere.
PRETUL este foarte diferit, in functie de perioada in care zbori.
In 11 noiembrie am zburat Memmingen-Sibiu cu 50 euro dus-intors.
Pentru Paste mi-am cumparat bilet pentru 18 aprilie, cu retur pentru 4 mai, - 300 euro).

Dupa ce vezi preturile pentru diferite date (care it iconvin sau care te intereseaza) pe Wizzair, poti intra pe site-ul Ryanair, si daca au si ei zboruri din cele 2 orase, poti compara.
Structura site-ului este foarte asemanatoare.

| hex7251891 explică (pentru NLS):

Ruta pe care vreau sa o fac este Bucuresti-Malaga(zbor direct de preferat).
Incerc pe cat posibil sa evit compania WizzAir si de aceea am enumerat cateva companii de domeniu in scopul primirii unor recenzii mai de actualitate.

| NLS a răspuns (pentru hex7251891):

Recenzii de actualitate?
Pe tine te intereseaza pretul (ca pe oricine).

Problema e ca nu poti preconiza nimic sigur.
La avion, pretul se modifica de pe o zi pe alta, in functie de cerere si de oferta (oferta scade pe masura ce locurile se ocupa).
Daca astazi un loc costa 100 euro, peste 3 saptamani va costa 145 euro.
Se tine cont si de perioadele se sarbatori si de concedii, cand tarifele sunt cel putin duble (am prins si triplu, fara probleme).

De exemplu: Ryanair, 4 martie - 22 martie =
72 euro dus si 81 intors

Daca iei pentru 16 aprilie - 30 aprilie
costa 144 dus + 99 intors

Preturile pe care le gasesti astazi nu mai sunt valabile neaparat maine sau poimaine, atunci va fi mai scump (foarte rar e mai ieftin, doar in cazuri speciale, cand grupuri de calatori isi anuleaza biletele cumparate).

Am aruncat un ochi, si aparent ai dreptate, Wizz e nerentabil pentru Malaga.

Deci ramane Ryanair ca si companie.
Recomand sa cumperi de pe pagina oficiala, sau de pe Vola.ro.

Pe ambele pagini, pretul e afisat direct langa data respectiva, in calendar, deci afli instant cat va costa.