Câți ani ai? Bani de cazare ai pus? că nu am observat. Mai ai nevoie de o rezervă pentru orice eventualitate pe un card eu zic că ea trebuie să fie de un minim 500 de Euro.
Mai ai nevoie de o asigurare de sănătate pentru călătorie în străinătate pe perioada totală a călătoriei.
Am pus si banii de cazare. Aia cu rezerva m-am gandit si eu, pentru orice caz. In rest, mersi!
Sunt cazări la particulari prin airbnb, acestea sunt mai ieftine și ai și ocazia să ai un contact local cu cineva, căci astfel simți mai bine spiritul locului.
Poti încerca să întrebi la ceva agenții de turism aproape de tine/în drumul tău dacă oferă ceva traseu prin Japonia, sau ceva tur, sa poți sa vizitezi ce au mai interesant și poate găsești și o chestie organizata (dacă te incluzi în grupa de traseu, care poate are ghid, primești un preț mai bun decât singur).
Bilet de avion - în medie 700€ (cele mai ieftine bilete sunt de obicei din București).
Alege un bilet de avion cu escală în Amsterdam, Istanbul, Paris sau Londra. Pentru Moscova ai nevoie de viza (chiar și pentru câteva ore). Cele mai bune companii aeriene sunt: KLM, British Airways, Air France, Turkish Airlines.
Timișoara - București - în jur de 100 lei
București - Aeroportul Otopeni - 7 lei autobuz special pentru aeroport.
Narita - Tokyo: ai mai multe opțiuni, fie tren, fie autobuz. În cazul trenului există un tren rapid și direct care e ceva mai scump iar altul care durează mai mult dar e mai ieftin.
Ține minte că Japonia nu este o țară ieftină. Cazarea este de multe ori foarte scumpă.
Chiar și un hostel poate să fie undeva la 1000 lei pentru 7 nopți. Încearcă să eviți camerele cu mai multe paturi pentru că sunt destul de incomode. Ai nevoie de puțin comfort totuși.
Mâncarea nu e atât de ieftină pe cât pare. O masă decentă te constă undeva la 1000 yeni (38 lei). Supermarket-urile se găsesc mai greu mai ales pentru cineva care este în Tokyo pentru prima dată. Vei găsi o mulțime de magazine non-stop dar produsele sunt puțin mai scumpe.
Muzeele sunt accesibile ca și preț. Sunt și obiective turistice care sunt ceva mai scumpe.
Tokyo este un oraș foarte mare deci trebuie să iei în considerare și costul transportului cu trenul/metroul/eventual autobuz.
După aproape 7 ani de locuit în Japonia, ți-aș recomanda să îți aduni undeva la 2000€ și atunci totul e ok.
Dacă ai nevoie de mai multe informații, te rog să îmi trimiți un mesaj în privat. Mi-ar face mare plăcere să-ți ofer mai multe informații.