Istanbulul a fost capitala Bizantului. Constantinopol. Nu poti rata Agia Sofia, catedrala care sfideaza logica tehnicii contemporane. Inchipuie/ti ca la noi, constructorii vor construi catedrala neamului care e garantata 1000 de ani, iar Agia Sofia are peste 1500 deja! Pe urma Moscheia Albastra, e chiar acolo, zidul lui Teodosie, apeductul lui Valerian, si tot in zona centrala, NEAPARAT, coloana greceasca din Delphi, obeliscul egiptean si coloana lui Constantin. Deja ai nevoie de o zi pentru ce ti-am spus... spor la treaba. Ce dor imi e de Constantinopol! Si inca ceva, daca ajungi la Kusadasi, nu fii lenes, urca/te in masina si du/te vreo 15 km mai la sud, in parcul national turc Milli. Vezi defileul, colonia de pelicani si cea de foca monahus/monahus, si defileul de calcar.
Istanbulul are ca orice mare oras si o parte frumoasa si una de mahala. Vezi ca turcii cam conduc dupa principiul "fereste fata", si atat. Reguli ioc. Un alt principiu : totul se negociaza, chiar si la hotel.
Parereas mea este ca orasul este foarte interesant merita vizitat.si da este putin alomerat
AneMarie94 întreabă:
Vlad162 întreabă: