Eu cred ca nu stii ce vorbesti. La noi sunt super semnalizate drumurile... Incerca o Bulgaria unde totul e scris cu litere slavone si toate drumurile duc la Sofia
Eu cred ca nu stii ce vorbesti. La noi sunt super semnalizate drumurile... Incerca o Bulgaria unde totul e scris cu litere slavone si toate drumurile duc la Sofia
Mustateaim, ai dreptate, ideea e sa intrebi pe cine trebuie, sunt unii care raspund chiar daca nu stiu si-atunci situatia devine stresanta si chiar amuzanta, daca mai ai chef sa razi dupa ce ai pierdut timp si combustibil tot cautand!
Am auzit si chestii de genul: "daca stiai ca esti prost, trebuia sa stai acasa", adica esti prost daca nu cunosti toate drumurile? N-ar fi mai bine sa pleci totusi de acasa in speranta ca te mai destepti un pic chiar daca esti prost?
Constantaproca, sigur ca si GPS-ul poate indica gresit grumurile neavand update cu hartile de ultima ora, cu schimbari de sensuri ale strazilor si de devieri de traseu din varii si diverse motive! De-asta ziceam eu despre GPS-urile performante care fac singurele acest lucru sau au deja in soft ultimele noutati!
Mie mi s-a intamplat sa ma invart intr-un giratoriu de cateva ori in Cluj.Ma intorceam din Italia, unde la fiercare iesire din giratoriu erau placute cu nume de localitati, sa stii pe unde sa o iei...In Cluj nu era nici urma de asa ceva...Am mers pe prima iesire din sens si am intrebat un taximetrist mai departe... Dar am fost in Ucraina si am vazut ca e mai rau...Pe indicatoare erau trecute numele localitatilor in limba lor, care nu prea seamana cu a noastra...Eu aveam o harta in romana, care nu avea aceleasi denumiri, GPS-ul nu recunostea nimic, parca eram uitati de lume...Am mai vazut si cateva fete de ucrainieni ...brrr,m-am speriat si mai tare. E cam aiurea sa nu te poti descurca intr-o tara cu ajutorul indicatoarelor... daca nu stii nici limba, esti pierdut. In Ungaria am patit la fel, toate indicatoarele erau in maghiara...ne-a trecut prin minte sa iesim de pe autostrada sa putem vedea satele...Am vazut un semn 'Kijarat'( daca asa se scrie) si am iesit de pe autostrada, crezand ca Kijarat e un sat.Am ajuns intr-o benzinarie, unde nimeni nu stia engleza si nu ne-am putut intelege deloc. Le tot spuneam 'Kijarat' si ei ne aratau drumul spre autostrada . Enervati, ne-am intors la autostrada si ne-am continuat drumul. Cand am ajuns acasa, am aflat ca 'Kijarat' inseamna 'Iesire'
Noi nu avem harti la GPS-uri asta e adevarul, suntem praf pana si la acest capitol.
Nu am nimerit odata iesirea din targu mures spre sibiu... dar era 3 dimineata si eram pentru prima data in tg.mersi. opresti la prima benzinarie si intrebi
Daca ai net la telefon poti sa verifici trasee si sa localizezi diferite obiective turistice au rutiere pe www.harta-online.com
Radu15 întreabă:
Norvegia22 întreabă:
Zana5512 întreabă:
x4raul4x întreabă: