Nu este necesar sa fii proprietarul masinii dar trebuie sa ai dreptul s-o folosesti.
In acest sens este bine sa inchei, la un notar public, un contract de comodat (imprumut gratuit de folosinta) si apoi poti pleca fara probleme.
Proprietarul masinii trebuie sa iti faca un contract de comodat. Adica iti da autoturismul in folosinta gratuita pentru o perioada determinata.
Multumesc pentru raspunsuri. Si ca taxe ce trebuiesc platite pe drum am inteles ca ar fi urmatoarele: taxa de pod cand treci in Bulgaria, vigneta pentru Bulgaria si autostrada in Grecia. In afara de astea mai trebuie platit ceva?
Dacă treci pe la Giurgiu sau pe podul nou - taxa de pod. Altfel, plătești bacul. Vinieta la bulgari (ia pe o lună ca să nu ai grijă să iei alta nouă la întoarcere, dacă stai mai mult de 7 zile). La greci plătești taxe pe autostradă la puncte fixe de taxare (între 1 - 3 €). Sau mergi pe drumurile naționale și nu mai dai nimic, dar faci de două ori mai mult pentru că mergi cu viteză mai mică. Părerea mea e că mai bine renunți la bere și dai banii pe autostradă, decât să faci 5-6 ore în plus pe drumuri.
OK! Multumesc.
Eu odată chiar si cand era mașina tatălui meu m-a acuzat ca e furată.
Anisia3322 întreabă:
Norvegia22 întreabă:
Zana5512 întreabă: