Am participat şi anul trecut...a fost o experienţă drăguţă, mai ales că am fost cu prieteni dragi...dar sincer m-am speriat de ce pot găsi într'o pădure.Şi oameni dragi care nu ştiţi arunca mizeria într'un coş ca oamenii normali, măcar aruncaţi'le undeva la suprafaţa să le putem aduna fără să trebuiască să scormonim prin garduri
Daca ar fi sa faci o chestia ca asta atunci baremi sa o faci din proprie initiativa!
ce rost are sa strangi gunoiul o zii intreaga cand a doua zii se strange la loc?
doar stam in Romania...
e cam grav ca lumea se strange la evenimente din acestea doar atunci cand sunt premii in joc
As fi preferat ca cei care au facut gunoi sa fie amendati decat sa fie un concurs gen "uite ce primesti daca cureti dupa toti bizonii si neadaptatii sociali care au picat din palmieri". Daca nu erau premiile...
Degeaba ne implicam noi, pentru ca in cateva zile o sa arate la fel asa e Romania, degeaba facem noi curat, cand altora nu le pasa
La ce bun sa facem asta o data pe an? Cand restul de 364 de zile aruncam tot pe unde apucam?
Nu ma alatur la nici o actiune din toate acestea, plantare de pomi si cartare a mormanelor de deseuri, facut curatenie. Sunt un om corect cu natura pentru ca imi este draga nu am taiat nici un pom din padurile defisate de talhari nationali si nu arunc niciodata peturi si alte resturi de ambalaje daca sunt la iarba verede, ba din contra am atras atentia altora si am fost taxat istant cu vreo injuratura sa "ce te bagi ba, vezi-ti de treaba", asa ca actiunile acestea ma lasa rece si am o scarba deosebita de neamul acesta căcăcios si mizerabil sa ma duc sa mai fac si curat dupa toate jigodiile betivane cu muierile lor necărcălite. Sa se aplice legea la sange si atunci sa vezi curat.
Apropo de ce spune Hombre. Ma plimbam cu cursiera. In fata mea un microbuz de marfa. Cel din dreapta soferului deschide portiera si fleoshk, arunca o cutie de ceva (bere, suc, naiba stie ce, n-am vazut bine ca aveam viteza). La semafor ii depasesc si-i fac semn la obraz aluia din dreapta soferului. Ce credeti? Ala ii spune ceva soferului si il vad pe "desteptul" de sofer ca trage brusc de volan spre mine, mai-mai sa ma calce. Sigur ca n-a vrut sa ma calce, a vrut doar sa ma sperie Na belea, mi-a aratat el mie. Problema este insa, ca dupa ce ca sint nesimtiti si arunca gunoaie din masina, mai sint si cretini sa faca gesturi care ar putea sa se sfirseasca prost. Cind esti pe bicicleta, e suficient sa te loveasca putin, doar putin si zbori. Iti pierzi echilibrul imediat, pentru ca nu esti pe patru roti, asa ca te poti trezi sub rotile idiotului. Ma intreb si eu retoric, cine dreak l-a trecut de examenul psihologic pe dobitoc? Ca e si prost si inconstient in acelasi timp.
Si acum, apropo de spusele majoritatii care a raspuns aici. Zilele trecute a fost mare sarbatoare mare. Sfinta Maria. Si ne-au aratat pe toate posturile de televiziune, cum s-au strins tziganii bogati din tara si strainatate, sa petreaca la iarba verde. Au venit cu limuzine si au intins corturi mari, gratare, oale, cratitzi si ce mai aveau ei pe acolo. Au gatit, au fript, au afumat si s-au ospatat regeste. Umblau cu burdihanele la vedere de ti se facea greata, cu lantzoaie de citeva kile bucata, sau cu cravate de aur, infulecind cu spume la bot. Si vine si ora plecarii, ca doar nu era sa ramina acolo. Ii asteptau "afacerile" sa se intoarca si sa le reia de unde le-au lasat. Cum adica ce afaceri fac astia? Pai, droguri, vinzare de carne vie, taxe de protectie, masini furate, taxele pe cersetorie de la handicapatii care cersesc prin tramvaie si le dau si lor partea, jefuirea tir-urilor din mers (prada pe care o valorifica reteaua de nespalati care vind prin tramvaie periutze, pansamente, brichete, ace de cusut si alte cele), camatarie etc, ca doar n-or fi bancheri, industriasi, sau agricultori Nop, sint niste putregaiuri, niste paraziti, care traiesc pe seama societatii, pe circa celor care muncesc cinstit. Ok, sa revin. Deci ce credeti ca a lasat in urma o asemenea adunatura de putregaiuri? Pai gunoaie fireste. Doar nu va asteptati sa lase cimpul ala verde si curat, asa cum l-au gasit. Las' ca vin timpitii de romani si fac curatenie in urma neispravitilor.
Si eu o sa particip, o sa merg cu profesoara ma de geografie.
Am fost si anul trecut si ar trebui obligatoriu.
Sa facem curatenie intr-o zi si sa demonstram ca avem bunul simt.
Yey! Hai sa curatam! Sa fim seriosi, oameni buni, am fost cu niste prieteni recent intr-o zona care a fost vizata anul trecut, si ei participasera, si si-au facut cruce cand au vazut ca parca nu era nicio diferenta fata de cum fusese inainte sa faca ei curat. Asa ca, daca nu suntem format ca popor sa fim curati, credeti ca are vreun rost sa facem curat dupa toti nemernicii pana la pastele cailor? Zau asa, ar trebui sa prevenim, nu sa tratam!
Am participat anul trecut, foarte frumos! Degeaba facem curatenie daca "needucatii" arunca in urma noastra gunoaiele si ne pune sa le luam iar! Daca ar exista niste amenzi ar fi ok!
Macar cativa dintre noi sa ne gandim la mediul inconjurator!
Asta-i Romania si asa va fi mereu, plina de gunoaie.O zi pe an voluntariat la ecologie? fiti seriosi, poate o zi de voluntariat de facut poze la gunoaie.Asa mai merge.Fiti seriosi.O zi buna!
Mingo întreabă: