Pai din ce oras esti si ce varsta ai? Poti incerca la Crucea Rosie, trebuie sa aiba o filiala si la tine in judet cu diverse activitati.De ex in Bucuresti se face distributie de alimente persoanelor sarace,se fac diverse donatii,vizite pe la centrele de plasament,unde te poti juca cu copii,le poti da hainute,jucarii.
Mai este o organizatie Salvati copii, nu stiu exact cu ce se ocupa, dar poti cauta pe net detalii.Alta organizatie ar fi Speranta pentru tine care este la un spital si te poti implica in activitati cum ar fi pregatirea de evenimente dedicate copiilor, le poti tine companie copiilor bolnavi de cancer sau de alte boli ce necesita internare.
Eu inteleg ce cauti tu si anume o organizatie care sa faca ceva...si eu am cautat dar nu am gasit cine stie ce, toate au cam aceleasi activitati si toate dedicate copiilor.Pana la urma m-am inscris la una ca sa imi ocup timpul dar nu e cine stie ce sau cel putin nu e asa cum ma asteptam eu sa fie.
Daca vrei sa ajuti, o poti face si fara sa fii implicata neaparat intr-o organizatie daca intr-adevar vrei.Depinde si de domeniul in care vrei tu sa ajuti(sanatate,protectia mediului,animale,oamenii din jurul nostru, etc), eu iti pot da cateva exemple pentru domeniul de sanatate si oamenii din jurul nostru:cand mergi afara poti urmari daca cuiva i se face rau.Vara trebuie sa ai la tine in geanta o sticla cu apa rece si in caz ca vezi ca i se face rau cuiva sa ii dai sa bea si sa il duci la un loc umbros. Iarna poti ridica pe cineva daca il vezi ca a alunecat pe gheata,poti indruma un om care nu stie cum sa gaseasca o anume strada,poti cumpara cu corn(sau orice alt aliment)pentru un batran care de abia se mai tine pe picioare(nu neaparat sa fie cersetor... oamenii saraci se vad de la o posta daca te uiti cu atentie la ei)si sa il dai astfel incat sa nu para un gest interpretabil, de ex ii poti spune ca imparti si daca este de acord sa primeasca, poti ajuta o batrana sa isi urce sacosile in masina.In caz ca vezi un accident poti suna la 112 sau sa acorzi primul ajutor(exista carti pentru asta).
Pt protectia mediului iti pot da doar un ex(pentru ca pe mine nu ma intereseaza asa de mult)si anume sa nu arunci gunoi pe strada.
Si fara sa fii voluntara poti face o multime de lucruri(poate chiar mai multe)!
Buna, cred ca cei de la Protectia Mediului sunt in masura sa te informeze, o incercare nu strica si nici nu costa bani, doar sa aloci un pic din timpul tau liber, nu prea se face voluntariat pe la noi, dar totusi incearca.
Vreau sa te inreb, de unde esti? Eu din Ploiesti, dar putem extinde un "voluntariat" fara autorizatie, o facem singuri, nu e greu sa plantezi ceva, sa hraneasca animalele, sau orice altceva.Cautama la adresa de Messenger vgv. 2000@yahoo.com, mai vorbim, pp!
Eu fac voluntariat la adapostul de cai abandonati Steaua Sperantei, din pacate, singurul din Romania.