| claudiua a întrebat:

Am o întrebare? Cât de greu poate fi să faci economie si să protejezi natura? Răspuns: foarte simplu! EX:

-setează-ți PC-ul pe modul economic, sau redu luminozitatea ecranului, dă sonorul mai incet, setează-l să intre in stand-by etc.

-Reciclează! Este foarte important să reciclezi hârtie, plastic, sticlă etc.

P. S Chiar dacă nu duci la un centru de colectare hârtia poate fi reciclată si in alt fel. De ex : Vrei să mergi la cumpărături si îți faci o listă. Folosește o coală scrisă, și scrie pe parte cealaltă.

-Nu fi leneș! Folosește mașina cât mai puțin posibil pentru a mai diminua efectul de seră și poluare atmosferei!

-Nu arunca : obiecte electrice, acumulatori, și orice alt produs ce are pe el un semn cu un coș de gunoi tăiat si subliniat cu o linie groasă.

-Nu călca florile din parc (nu ar trebui să scriu asta deoarece toți ar trebui să știe)

-Dacă ai o praștie mai bine arunc-o decat să omori păsari. Nu uita că praștia nu e dăunatoare numai păsarilor ci și parbrizelor, ferestrelor, etc.

-Dacă ai o grădina cât de mică, plantează flori, legume etc.

-Decât sa pierzi ziua la PC, mai bine ieși in parc, aleargă, citește, sau fă ceva mult mai sănătos.

-Dacă mergi la iarbă verde :-nu lăsa gunoi in urma ta

-nu pescui în perioada de prohibitie

-nu lăsa focul nesupravegheat, iar după ce

pleci asigură-te că focul nici măcar nu mai

fumegă

- nu începe să scrii pe scoarța copacilor

-Încearcă sa nu faci risipă de curent electric, lăsand PC-ul aprins, când nu ești acasă, nu lăsa TV-ul să meargă fară ca tu sa te uiți la el, la fel cu radioul, caloriferul electric etc.

Acum, probabil unii se întreabă de ce să facă toate aceste lucruri.Simplu.Pentru că planeta noastră e din ce in ce mai poluată, iar dacă nu oprim încălzirea globală Pământul se va inunda complet.Deja multi ghețari s-au topit iar nivelul oceanului planetar e în creștere.

În plus, să nu mai vorbim de gaura din stratul de ozon.

Deci, dacă am lua în seamă lucrurile acestea,, banale,, Pământul, ar putea să uite de poluare.

În plus,, eco,, in Limba Română,, mai vine si de la economic. Vreau să spun că dacă am face lucrurile de mai sus, am economisi mai mulți bani și cu siguranță viața noastră ar fi mai frumoasă.

Răspuns Câştigător
| DoodleEver2 a răspuns:

Eu te apreciez mult pentru ceea ce incrci sa faci dar mereu vor exista oameni de genul lui LeuTz care vor avea ceva impotriva celor care vor sa faca bine

eu zic ca e foarte bine ca incerci sa ne trezesti pe toti la realitate dar se pare ca din pacate nu prea ai cu cine

ai mare drepatate cu tot ce zici dar nu vei reusi oricat ai incerca pentru ca oamenii sunt caposi, nepasatori si mai ales NESIMTITI

atat am avut de zis o zi buna in continuare papa

6 răspunsuri:
| DoarOana a răspuns:

Buna Sebastian18,
Foarte frumos. Macar daca cineva ar incepe sa respecte macar cate un lucuru din ce ai spus mai devreme tot ar fi ceva.
Felicitari inca o data.
Pa, pa

| claudiua explică:

@cristi202 laughing haide totusi sa nu exageram.Sunt doar cateva sfaturi.

| cristi202 a răspuns:

Mama, parca ar fi Biblia ecologica!happy

| cristi202 a răspuns:

Da, stiu ca sunt numai niste sfaturi. De aceea am pus si semnul zimbetului dupa ceea ce am scris. Poate ca nu l-ai vazut...

| CAFEAUA a răspuns:

Foarte frumos demersulhappy

| LeuTz a răspuns:

Lasa-ma sa imi traiesc viata, sa beau cata apa vreau. Tu faci parte din groapa de idioti care cred in incalzirea globala asa ca nu e speranta pentru tine.