Am subscris la Greenpeace, aşa că sunt alimentată cu noutăţi din domeniu. Iar cum nu sunt o persoană (prea) egoistă, ce primesc împart cu alţii:
"Dacă nu sunteți de acord cu construirea de noi reactoare nucleare în România, semnați petiția Greenpeace.
Dacă ați semnat deja petiția, o puteți da mai departe prietenilor și colegilor.
Greenpeace strânge, în prezent, 100.000 de semnături împotriva construirii de noi reactoare nucleare în România și fiecare semnătură în plus contează!
Potrivit studiului Revoluția Energetică, România ar putea fi alimentată în proporție de 84% numai cu energie regenerabilă până în 2050, cu tehnologia disponibilă acum, putând să evite astfel riscurile asociate domeniului nuclear."
"...Schimbările climatice au devenit o certitudine, iar efectele acestora se fac simțite pretutindeni pe glob, tot mai puternic de la an la an, sub forma fenomenelor meteorologice extreme, cu urmări tot mai grave pentru economie și societate. Conform experților, este imperios necesar ca încălzirea climei să fie menținută sub 2° C, iar pentru aceasta trebuie ca omenirea să reducă semnificativ emisiile de gaze cu efect de seră.
"Experții Ernst&Young consideră că indicele de atractivitate pentru energie regenerabilă situează România pe locul 13 la nivel global. Este inacceptabil să nu valorificăm acest avantaj și să continuăm să investim în nuclear și cărbuni!" declară Doina Danciu, coordonator de campanii în cadrul Greenpeace România."
http://www.greenpeace.org/......-Romania-/
Am vrut sa semnez petitia, am introdus toate date corecte dar, in mod paradoxal, a aparut ca, CNP este gresit, cu toate ca, a fost, in mod corect trecut, dupa datele din Cartea de Identitate.
Se pare ca, nu se doreste ca aceasta petitie, sa aiba sorti de izbanda.
Personal nici eu nu sunt de acord cu faptul de a se construi noi centrale nucleare pe considerentul ca, exista intr-adevar pericolul de a se produce avarii, care pot aduce infestarea solului si a aerului cu noxe ce pot iradia, pentru lungi perioade de timp, tot ceea ce ne inconjoara, cu efecte distrugatoare pentru sanatatea noastra.
Francezii au vreo 40 de centrale nucleare. Nu am auzit ca frantuzoaicele sa nasca recent copii cu patru maini sau ciclopi, nici sa fie o tara grav afectata de boli de piele, canceruri cu nume interminabile s.a.m.d. Si nu stiu daca au de doua ori suprafata noastra. Si, culmea, sunt eficienti energetic, asa, cu "distrugatoarele de mediu" mult blamate. Si mai toate centralele francezilor sunt facute cu reactore vechi, "neprietenoase cu mediul".
Greenpeace e comunism economic. Trebuie energie. Si trebuie multa. Si n-am auzit sa se taie copacei prea multi pentru dezvoltarea energiei nucleare. Si nici in Cernavoda nu am vazut oameni cu un ochi, albastri sau mai multe maini/picioare decat e normal. Apa batuta-n piua. Faza asta imi aduce aminte de "Noi suntem un popor care niciodata n-am atacat un alt popor." Bine ca potential energetic (si nuclear) avem, da' "nu e prietenos cu mediul". 50 sa se faca, una pentru. fiecare judet si cateva pentru. Bucuresti si tot n-am avea nicio problema.
Eu nu prea glumeam. Nu am cifre exacte, nici nu pretind sa am, dar stiu, in mare proportie ca francezii, cam pe acolo au, 45-50. De obicei, astea se instaleaza unde sunt rauri si unde e debit mare. La patru kilometri de orasul unde stau sunt doua rauri. Unul la 4 km sud si unul la 4 km nord. Chiar ar fi o idee. Stai doar sa depun un studiu de fezabilitate si rentabilitate la primar si CJ. Cred ca poate Siretul sa duca o centrala nucleara. Asa, poate-mi mai creste un cap.
Dar serios acum, energia nucleara echivaleaza cu putere si eficienta. Iar mediul de la noi niciodata n-a fost afectat. Fukushima si Cernobal au fost doar accidente, ultimul, foarte foarte cretin, care a dovedit lipsa de profesionalism. La centrala de la noi din tara sunt oameni chiar foarte competitivi (lula, ii platesc cu cel putin 4500 de lei pe luna, cum sa nu fii competitiv atunci?) care nu-s asa de batuti in cap. In curte se odihnesc cainii comunitari de care am grija, nu e loc. Orasul meu e deja grav poluat, o centrala nucleara nu face nici un rau. Chiar sunt doua eoliene, fix cum iesi din oras. Multi oameni de aici nu stiu ce sunt mai exact acelea... *facepalm*
La cum prezinţi tu situaţia, pare o joacă de copii...complet inofensivă (am şi zâmbit), dar nu ştiu dacă minimalizarea pericolului şi dezinformarea în astfel de situaţii este o idee tocmai bună.
...şi nu că am fi cel mai organizat şi disciplinat popor, ca să nu ne temem de accidente, erori umane...
Nu ştiu dacă mi-ar plăcea să locuiesc pe o bombă nucleară, care poate să explodeze în orice moment. Personal, aş foarte prefera să nu.
Dezinformare poate fi si ce da pe gura Greenpeace, keep in mind. Eu, unu la mana, nu pretind ca informez, ca nici informatiile necesare nu le am. Daca e cu pericol si cu risc, atunci sa schimbe reactoarele perimate si sa bage altele noi. Energia sa vina. In problema asta ma situez ca la faza cu RMGC-ul sau in cea cu gazele de sist. Acolo, sunt pe placa: "Banii sa vina!", aici sa vina energia ca si-asa e scumpa-n draci, cand e produsa de termo sau electro centrale care sunt morminte de fier si beton.
Japonezii sunt cel mai organizat si disciplinat.
Si stim cu totii ce s-a intamplat acolo. E si normal sa se crape chestii la 9 grade Richter, fie ele si miezuri de reactoare. Totusi, n-a murit nimeni cand cu Fukushima, in afara centralei.
Personal, as foarte prefera sa avem chiar, ca stat, o bomba nucleara.SUA nici nu piuie in fata Pakistanului, tocmai din cauza ca ei au o bomba nucleara certificata. Power to za pipal!
Tocmai azi ma uitam la House of Cards si era o discutie intre Frank si un bussinessman cam chitros despre "nuclear energy".Sa citam, totusi, din bussinessman, ca nici eu n-o puteam zice mai bine :
"Nuclear energy is a tough sell after Japan.But...it's the only option we have right now that doesn't completely trash the planet.The argument agains nuclear power is an EMOTIONAL ONE."
Intre timp (nu ca vreau sa fiu arogant), zi-mi cati oameni au murit in extractiile miniere din 2000 pana incoace la nivel global si cati au murit din cauza influentei centralelor nucleare, fie ea directa sau indirecta, tot de atunci, tot la nivel global.Asta cu explodatul e ca aia cu drobul de sare. Explodeaza (fara accident) doar daca ajunge unul ca mine administratorul unei asemenea centrale.
Te-ai gandit vreodata ce ar insemna Romania fara centrala nucleara? O termocentrala care foloseste carbuni ti se pare mai ecologica? Sau ar trebui sa importam si curentul electric de acum?
Am o problemă cu tot ce poluează nesimţit (inclusiv minţi).
Ai o problemă cu asta?
- http://www.tpu.ro/......niei-care/
- http://www.tpu.ro/......-aurifere/
- http://www.tpu.ro/......rator-sau/
- http://www.tpu.ro/......rale-http/
Dacă vrei, semnează, dacă nu vrei, nu semna, dar lasă-mi opiniile personale în pace.
Bine, bine dar decat sa consumam si sa extragem carbune in masa, mai bine folosim aceasta tehnologie. Sau lemn..Gandeste-te ca Romania este deja foarte tare marcata de defrisari in masa iar sursele alternative ca energia solara sau eoliana nu produc destula energie pentru atatia oameni.
Deci singura optiune pe moment ar fi energia nucleara.
Mai bine ne-am indrepta cu petitia-nainte spre tembelii care vor sa extraga gaze naturale prin fracturare hidraulica(la Costinesti si la Vama Veche).
Ok, este decizia care îţi aparţine.
Multumesc ca mi-ai acceptat opinia. Pari o fata isteata.
Oricum nimeni nu ne asculta, pe politicieni ii doare in cot de ce zice lumea...
Va imaginati ca daca ar exploda o centrala nucleara ar fi vai si amar... eu semnez
Nu semnez nimic, mi se pare o prostie. Fara reactoarele nucleare nu se poate procura suficienta energie pentru consum. Cele 2 de la Cernavoda sunt realizate cu sprijinul Canadei si nu prezinta nici un risc. Incetati cu minciunile si nu mai instigati.
Măcar ai citit până la capăt sau rolul de Gică Contra era prea tentant?
Mi-a fost greu sa citesc polologhia aceea. Am inteles ideea, dar mi se pare fantasmagorica. Energia regenerabila este un Sf pus pe hirtie. Stiu pentru ca m-am ocupat personal de un astfel de proiect si l-am prezentat unor parteneri straini. Rolul de Gica Contra este tentant cind ai de a face cu irationali.
Ai dreptate
Într-adevăr, este un pericol. Mă bucur că realizezi.
Ar trebui sa realizeze toti nu unu da unu nu si tot asa. Cititi cu atentie si ganditi-va la viitor.
Adrian2k3d întreabă: