Renunțatul la pește salvează ecosistemele acvatice de la colaps; renunțatul la carnea de vită reduce metanul (gaz cu efect de seră) din atmosferă; a mânca în mod flexitarian înseamnă a mânca o masă pe zi fără produse animale, deci reducerea cărnii pentru care avem jumătate din câmpurile agricole (agricultura poluează).
Deci întrebarea era: Ai putea să renunți la pește și la vită și să devii flexitarian pentru protecția mediului?
Bineînțeles că protecția mediului nu înseamnă doar renunțatul la anumite alimente. E doar una din multele măsuri pe care le putem lua. Eu am vrut să mă refer strict pe această mică parte din domeniu.
Recomand următoarele surse înainte să-mi dai un răspuns: documentarele Seaspirary și Cowspirasy
https://www.google.com/......ele-441337
https://youtu.be/al8F4RgnXmE (bineînțeles că în video nu se recomandă să mâncăm mai puțin pește sau deloc pentru că Greenpeace este un ONG care are nevoie de bani ca orice organizație și nu vrea să supere oamenii care mânâncă pește și care le donează o grămadă de bani. Multe ONG-uri merg pe politica: noi protejăm mediul dar nu suparăm oamenii prea tare pentru ca nu ne mai dă nimeni niciun ban. Dar informația științifică pe care o promovează e cât se poate de adevărată și tragică).
Deci tu mananci doar ce animale nu polueaza mediul inconjurator, nu ce este bun si sanatos pentru corpul tau?!
iarta-ma, dar ai lacune masive in acest domeniu!
Pot lua ce e bun din pește și din alte produse, iar vita nu e un aliment minune pe care nu îl pot înlocui. Nu știu care dintre noi are lacune mari în domeniu.
Te rog sa-mi mai scrii doar după ce ai trecut prin sursele pe care ti le-am recomandat, altfel ne vom răci reciproc gurile degeaba. Îmi poți recomanda și tu niște surse dacă consideri că trebuie să mă mai documentez. Asa invatam una de la alta.
Ti-am explicat clar ce inseamna sa fii flexitarian. Daca ti-ar spune cineva sa mananci mormoloci, ai face-o?
Doar pentru că protejăm mediul?
Natura are un anumit echilibru, pe care, din pacate, noi, ca omenire, il cam stricăm.
Dar trebuie sa traim si sa ne incadram in acest echilibru.
De exemplu ca sa protejezi mediul din punct de vedere al amprentei de carbon trebui sa reduci dusurile sau cantitatea de apa de la dus. Fiecare din noi avem o anumita amprenta de carbon, ideal ar trebui sa consumam toti aceeasi cantitate, idealurile nu pot fi atinse, fiecare avem propriile nevoi, asa si la consumul de carne. Eu unul pot reduce vita, o mananc rar si asta doar la burgeri, in rest nu-mi place preparata altfel, iar peste mananc ceva mai des, de tot nu pot renunta.
Adică nu suntem la acelasi nivel și mi-e lene să-ți mai scriu și tie sa-ti explic. O zi bună!
Ai dreptate ca nu suntem la acelasi nivel.
Ne despart vreo 30 de ani de experienta de viata.
Nu-mi pasa protectia mediului, fac ce vreau eu, nu e bun ca motivatie. Si apropo, nu mananc "carne" pntru ca asa vreau eu sa-mi aleg mancarea, nu pentru scandalagii care zbiara in toate directiile despre "incalzire globala" si "protectia mediului" etc.
___Enzo întreabă: